Annonce

Annonce

Svar: Mælkebehov 7 måneder


7. april 2020

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære M

Tak for dit brev :)

Det lyder som en god idé at gå over til flaske - det giver far større mulighed for at tage over, så du får ro til det du skal - og det lyder som om, at jeres dreng faktisk trives med flasken, dejligt!

Mit forslag til en dagsplan, lavet ud fra dine angivne tider, ser således ud:

Tidlig morgen 04: Flaske (150-200 ml)

Morgen 6.30-07: Havregrød, vand af kop.

Sen morgen 8.30: Frisk blød frugt i hånden, frugtmos og vand af kop.

Puttes til formiddagslur som nu

Frokost 11-11.30: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk eller kogte grøntsagsbuketter i hånden. Vand af kop.

Flaske (150-200 ml) og puttes til middagslur ca. 14.30... som nu

Eftermiddag 16: Flerkornsgrød med frugtmos som topping, frisk blød frugt i hånden og vand af kop.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres også her med kogte grøntsagsbuketter, en kartoffelbåd fra ovnen eller lignende. Udgangspunktet bliver stille og roligt mere og mere jeres mad. Vand af kop.

Flaske (150-200 ml) og puttes til natten ca. kl 19 som nu

Sen aften 22-23: Drømmeflaske (150-200 ml)

De fire flasker ligger ofte godt placeret tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Og indholdet i hver flaske kan variere mellem 150-200 ml - hvis han nogle gange drikker lidt mindre og andre gange lidt mere, så er det helt fint. Det skal han have lov til at flekse. Han er en fysisk stor dreng, så det lyder rigtig fint, hvis han kan drikke ca. 750 ml (+/-) lige nu :) Nogle gange kan det være en fordel, hvis flasken aften og sen aften er større end flasken før middagslur og tidlig morgen.. men det afhænger helt ...


Annonce

... af, hvad han viser behov for, og hvordan han virker til at trives bedst.

Derudover skal den grød og mos, som udelukkende laves til jeres dreng - laves på mme, så den stadig bliver energiberiget det ekstra, og han får så også mme den vej igennem. Hans væskebehov skal derudover dækkes via vand af kop. Vand er den bedste tørstslukker og bruges til maden og også imellem måltiderne.

Du skal naturligvis holde øje med hans bleer. Det er vigtigt, at han tisser godt, og at hans urin er klar. Hvis det er tilfældet, så får han den mængde mælk/væske, som han har behov for :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Uroen om natten kan sagtens hænge sammen med hans alder og den store udvikling, som han går igennem nu. Han bruger sig selv mere og mere motorisk, bliver mere og mere bevidst, oplever mere og mere om dagen, som naturligt skal bearbejdes om natten, så hans drømmeaktivitet er også større.. og det giver uro.

Det er rigtig vigtigt, at I her forsøger at afkode, hvorvidt I skal være der, hjælpe ham videre med beroligende hænder, stillingskift osv. og netop ved at være der med det samme få ham videre i søvnen - eller om I nogle gange skal trække tiden og lade ham finde videre i søvnen på egen hånd. I skal forsøge at hjælpe ham med så lidt aktivitet fra jeres side som muligt - så så vidt muligt uden sut eller flaske i munden og helst i hans egen seng :)

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre - og du kan også have glæde af min bog "Helens bog om børn og mad", som giver forslag til dagsplaner, opskrifter osv. fra nu og indtil jeres dreng er 18 måneder gammel. Vær opmærksom på at få fat i nyeste udgave (2019).

Rigtig meget held og lykke fortsat - og rigtig god påske til jer! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce