Brev:
Dreng på 7 mdr bagud mht. mad og motorik
Hej Helen,
Mange tak for din sidste besvarelse. Vores dreng er nu 7,5 mdr. afvænnet slyngevuggen, sover OK i barnevogn og puttes for det meste til nat uden problemer (dog stadig natlige opvågninger med gråd hvis maven driller). Mange at de udfordringer vi har nu ift. hans udvikling, mener vi skyldes hans maveproblemer. Havde egentlig en tid hos en børnelæge i dag, som dog er aflyst grundet corona.
Vi skriver fordi han er bagud ift. gennemsnittet og vi er løbet hovedet mod en mur. Vi gør alle de samme ting som ved storesøster, men det virker ikke. Her er en uddybning:
1) Han vil ikke ligge på maven
2) Han triller ikke bevidst og sidder ikke på numsen
3) Han ammes stadig ca. hver 3 time
4) Han vil ikke spise grød/mos
1: Vi lægger ham selvfølgelig hver dag, men der opstår hurtigt gråd (hvilket man jo godt kan forstå, hvis det gør ondt i maven). Det er ret hæmmende ift. at komme videre motorisk med at kravle mv.
2: Den seneste uge, er han trillet et par gange, men der virker ikke bevidst. Vi har prøvet at sætte ham i højstol, men han hænger og er ikke stærk nok endnu.
3: Jeg ammer stadig en del. Nogle gange er det fordi han finder trøst ved amningen, når han har smerter i maven og det er det eneste, der hjælper og giver ro, særligt om natten.
4: Har forsøgt med grød/mos on/off siden han var 4,5 md. Han vil ikke have det og når man endelig får lidt i ham, har han ingen afføring i 3-4 dage og græder natten lang grundet mavekneb. Har prøvet med svesker (det gav mavekneb), frugtmos på toppen, har lavet flere forskellige typer grød/mos med forskellige smage og altid meget lind, for ellers får han det galt i halsen og gylper alt op. Kan slet ikke ...
... komme i gang med at give kød, da han ikke engang kan synke alm. tynd grød. Har prøvet med majs snacks og agurke stænger, men dem får han også galt i halsen meget hurtigt. Han får masser af vand (koldt, kogt) imens, men han bliver alligevel forstoppet. Han ammes også efter hvert måltid.
Dagen ser ca. sådan ud:
Kl. 06-07: tidlig amning og stå op
Kl. 10: ammes og sove
Kl. 12: mos/grød og vand af kop (herefter ammes)
Kl. 15: Ammes og sove
Kl. 18: Ammes
Kl. 20: Ammes og sove til nat
Kl. 23: Ammes
Kl. 02: Ammes
Kl. 06-07: tidlig amning og stå op
Dvs. jeg ammer for meget (8 gange i døgnet). Men det er svært når introduktionen til grød og mos går så dårligt og jeg tit ender med en baby med mavekneb. I gode perioder har jeg givet ham mos igen ved 18-tiden (2. måltid) men har måtte stoppe, når maven brokker sig. Nogle gange er jeg i tvivl om hans manglende appetit skyldes at han er for fyldt med mælk eller at have er for sulten efter 1. lur. Men hvordan prioriterer man?
Han får mælkesyrebakterier, som har en lille effekt. Vi har også prøvet movicol, som jeg ikke synes hjalp synderligt. Vil understrege, at vi efter mange lægebesøg VED at det er maven, den er gal med (ikke andet), vi ved bare ikke hvad det er med den mave... Endnu... Måske finder vi aldrig ud af det.
Hvad skal jeg gøre? Har du nogle gode råd til hvordan vi får vendt skuden? Hvordan kunne en dagsplan se ud, hvor vi får trappet amningerne lidt ned? Jeg føler at vi er inde i en ond spiral grundet den mave og jeg ved ikke hvordan vi kommer ud af den. Der er under 3 mdr. til vuggestuestart og jeg vil så gerne have, at han kan kravle, spise og drikke af kop til den tid.
Frustreret mor og far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig