Annonce

Annonce

Svar: Ørevoks - 7 mdr.


1. februar 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Ørevoks er naturligt, og vi producerer ørevoks som en del af kroppen immunforsvar. Ørevoks sørger for, at der ikke kommer støv og snavs ind i det indre øre, og på den måde beskyttes øret mod infektioner.

Øret er normalt selvrensende, det betyder, at ørevoks naturligt vil flyde ud af øret, og her vil man så kunne vaske det væk, når man er i bad. Hos små børn anbefales det, at man tørrer øret og den ydre øregang med snippen af en stofble, en blød vaskeklud eller lignende - og man skal helst ikke bruge vatpinde. Vælger man at bruge en vatpind, er det, som du skriver, vigtigt med en sikkerhedsvatpind, og den skal IKKE stikkes ind i øret, men kun lige køres forsigtigt rundt i kanterne af det ydre øre. Hvis man stikker en vatpind eller lignende ind i øregangen, så kan man risikere at presse det ørevoks, som sidder der, længere ind i øret, hvor det så kan sætte sig som en prop.

Der er forskel på, hvor meget ørevoks vi producerer, nogle mennesker producerer mere end andre. Der er også forskel på, hvordan vores ørevoks ser ud. Hos europæere er ørevoks ...


Annonce

... ofte fugtigt/fedtet, hvor det hos f.eks. asiater ofte er tørt. Der kan også være forskel på, hvornår vi producerer ekstra ørevoks, hvis din dreng f.eks. har været forkølet i en periode, så vil det være naturligt, at han producerer ekstra ørevoks i denne periode, det kan også være, at han har en særligt snæver øregang, det kan også gøre, at ørevoks lettere samler sig...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Du skriver, at du hos din dreng kan se "en tydelig, stor klat ørevoks inde i øret, som nærmest dækker det inderste hul". Da han ikke er mere end knap 7 måneder gammel, så vil jeg ikke anbefale, at du forsøger at fjerne dette selv. Man kan få forskellige produkter til fjernelse af ørevoks, men det skal ikke anvendes til så lille et barn. Jeg vil anbefale, at du får jeres læge til det, eller du kan bestille en tid hos en øre-næse-hals-læge, som også vil kunne se, hvordan jeres drengs indre øre i øvrigt ser ud... Hvis jeres dreng har en prop af ørevoks siddende, så er det vigtigt at få den fjernet, fordi det kan gå ud over hans hørelse og dermed ud over hans sproglige udvikling.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce