Annonce

Annonce

Brev:

Start i dagpleje udfordrer søvnmønstre


30. januar 2020

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Start i dagpleje udfordrer søvnmønstre

Hej Helen

Min søn på nu lidt over 10 mdr er netop startet i dagpleje. Jeg har generelt god tillid til dagplejeren, hun virker både kompetent og med hjertet det rette sted. Dog er jeg bekymret over at hendes puttetider med de to andre – lidt større børn - passer dårligt til min søn.

Fra dine bøger ved jeg, at et barn på 10 mdr typisk vil sove 14 timer i døgnet fordelt over natten og to lure om dagen, samt at det først er naturligt for dem at gå over til 1 lur om dagen fra de er 12-18 måneder. Min søn passer præcist til den beskrivelse.

Han har generelt været lidt bagud hvad angår søvn og spisemønstre hvilket muligvis kan tilskrives at han var væksthæmmet ved fødslen.

Hans rytme inden dagpleje var op 05:00-05:30, sove ca. 08:00 – 10:00 og igen 14:00-16:00 og så i seng 19:00-19:30. Vi har forgæves forsøgt at få ham til at sove længere om morgenen, men vi har erkendt at han bare er et morgenmenneske.

Dagplejen lægger alle børn til at sove mellem 11:00 og 12:00, hvor de får lov til at sove indtil de vågner. Dette betyder, at vi er nødt til at vække ham tidligt for at sikre at han kan falde i søvn senere, fx vække ham kl. 09:00 hvor han ankommer til dagplejen, og når vi henter ham, har han sovet indtil ca. kl. 13:30. Han har ingen ...


Annonce

... chance for at kunne holde sig hélt fra 13:30 til 19:00, så herefter er han pylret og ulykkelig hele eftermiddagen og aftenen, hvor han 3-4 timer efter hans middagslur får sig en skraber på 30 minutter, fx ml 16:30-17:30, hvor han vågner grædende og fortsætter med at være pylret.

Så fra at sove 2 ”perfekte” lure, så er han kommet tilbage til tre, hvoraf de to er korte og afbrudte, og hvor han ikke er udhvilet når han vågner. Ifølge dagplejemoren har han været veltilpas mens han har været hos hende, og lagt sig fint til at sove. Det tror jeg er rigtigt nok. Så det er kun sidste halvdel af dagen, der går galt for ham.

Som udgangspunkt synes jeg jo at dagplejemoren har fortjent en pause midt på dagen, og hun har fortjent at alle børn sover nogenlunde på samme tid. Jeg har bare svært ved at forene det med min søns tarv. Min mand har forsøgt at tage snakken med hende, men opgav da han bekymrede sig for at skabe en unødig konflikt, så nu går jeg og spekulerer i om jeg skal tage snakken eller lade det ligge?

Bør jeg blot acceptere situationen? Hvor alvorligt er denne situation for hans tarv? Alvorlig nok til at jeg bør overbevise hende om at honorere hans søvnmønster med to lure eller så lidt, at jeg bare skal lade den ligge.

De bedste hilsner
M

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce