Brev:
Natteopvågning
Hej Helen
Vores datter på snart 7 mdr, er begyndt at vågne op om natten og være vågen i 1,5-2 timer og da vi drømmer om lidt mere søvn, håber du har lidt perspektiver på det.
Generelt sover hun rigtig godt. Er rimelig nem at putte, vi har gode putteritualer og en ret fast dagsrytme som hun selv styrer eller hvad man siger.
For en uge siden lavede hun selv et skift fra 3 til 2 lure.
Hendes første lur ligger mellem 9.30-11.00 alt efter hvornår hun er stået op og varer mellem 1-2 timer.
Den anden lur starter så mellem 13-15 og varer mellem 1,5-2,5 timer.
Alt efter hvor sent hun er kommet igang med lurene, bliver hun puttet mellem 19 og 20.
Om hun sover den første lur 9.30 eller 11 afhænger jo så af om vi har været vågne den tidlige morgen.
Kl 23 får hun en natflaske (240 ml) som hun indtil for nylig sov sig igennem.
Men her kl 23 starter natterroderiet ofte nu. Hun er nemlig begyndt selv at vågne ved 22.30/23 tiden og kan godt være vågen i en time. Her virker hun ikke sådan rigtig frisk, men kan alligevel ikke sove. Nogle gange kan en flaske og kærtegn få hende til at falde i søvn umiddelbart efter måltidet igen.
Men så igen ved 4-5 tiden vågner hun og her er hun lysvågen og vil lege og snakker. Hun græder ikke men kan godt blive irritereret, men for det meste er hun glad. Her er hun så vågen i minimum 1,5 time og op til 2. Hun spiser en stor flaske på 240 ml, men det ændrer ikke på trætheden.
Hun sover inde i tremmeseng som er koblet til vores.
Har hun så været ...
... vågen indtil kl 6.30 i to timer skal hun jo sove igen der, og det er sådan at vores rytmer nogle dage forskydes. Andre nætter sover hun igennem til kl 7.30 og så er det en helt anden dagsrytme.
Andre ting der kan have indflydelse kan være hendes mad.
Hun gider generelt ikke spise ret meget mælk. I løbet af dagen tager hun pr flaske mellem 50 og 90 ml. Til aftenputningen tager hun gerne 200 ml og midnat 240. Selv efter en hel nattesøvn tager hun ikke mere end maks 80 ml når hun står op. Men hvis hun vågner kl 5 kan hun godt spise 240.
Hun tager dog det på hun skal og har altid gjort det.
Lige nu får hun mælk til morgenmad, grød med frugtmos ved formiddag/middag alt efter dagsrytmens starte, mælk inden lur. Mælk eller frugtmos til eftermiddagsmad, tidlig aftensmad kl 16/17 med kød/fisk (hvis ikke hun spiser tidligt, vil hun ikke have en flaske når hun skal sove), flaske til putning.
Planen fra sundhedsplejersken ligger op til at jeg går op på 3 måltider ved 8 mdr., men tænker om vi skal igen nu.
Jeg skal fra lægens side være obs på at give hende meget væske, da hun ikke gider flasken ret meget om dagen. Det holder mig lidt tilbage på at sætte maden op, for så vil hun slet ikke have noget mælk. Vand får hun af kop til alle måltider, men det er jo begrænset hvad hun får ned.
Hun har fra fødslen spist mindre om dagen og mere hen sidst eftermiddag og aften.
Det var alle detaljerne, så håber vi du kan give os lidt perspektiver på vores natteopvågninger.
Med venlig hilsen
de trætte forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!
Glæder mig til at læse din bog.
Mange varme hilsner fra
Sophus og mor