Brev:
Ulykkelig dreng under amning
Hej Helen
Tak for dine gode svar om min søns søvn - nu har jeg dog et nyt problem, som jeg håber, du har en idé til, hvordan jeg løser.
De sidste 4- 5 dage har min søn været dybt ulykkelig under amning. Nogle gange går det fint med at amme ham i 5-10 minutter, hvorefter han pludselig og uden forvarsel begynder at klynke med brystet i munden, hvorefter han går over i at skrige helt hjerteskærende. Andre gange begynder han allerede at skrige så snart jeg lægger ham til. Andre gange igen (dog sjældent - måske hver 5. gang) forløber amningen uden problemer, og han virker mæt, glad og tilfreds.
Jeg har både prøvet at hjælpe ham med at få ordenligt fat, og jeg har prøvet at fjerne ham helt, bøvse ham, skifte ham, lege lidt med ham og lægge ham til igen. Nogle gange hjælper det at skifte amme stilling, men ofte kun i et par minutter, så er resultatet det samme.
Problemet er opstået meget pludseligt, og jeg har aldrig tidligere haft problemer med at amme ham - tværtimod har han fra starten taget fint på. Dog har han lidt problemer med at danne vakuum og klikker meget af og på, men jeg plejer at kunne hjælpe ham ved at klemme brystvorten sammen.
Jeg har ...
... haft ham til en ØNH-læge, der ikke mener, tungebåndet er for kort, som jeg ellers lidt havde håbet var årsagen. Jeg har ikke for lidt mælk, snarere lige i overkanten - kan det være årsagen? Det har jeg dog hele tiden haft, men problemet er som sagt opstået meget pludseligt. Mit indtryk er heller ikke, at det skyldes, han blot ikke er sulten, da han ofte forsøger at spise lidt videre, men det lyder nærmest som om, det er anstrengende/hårdt for ham at spise.
Jeg har forsøgt at give ham flaske med udmalket modermælk - det vil han som regel gerne have, med undtagelse af en enkelt gang, hvor han også blev ked af flasken. Så jeg tror altså ikke problemet er mælkens smag eller hormonelle forandringer. Jeg tror heller ikke, det er ammestrejke, da han jo gerne spiser, og først efter lidt tid bliver ulykkelig. Han er vist i et tigerspring - kan det være årsagen?
Han græder tit videre ret længe, selvom jeg fjerner ham fra brystet og forsøger at distrahere ham med pludren, skiftning, sut og kærtegn. Det er ret hårdt, for jeg frygter efterhånden amningen, når han melder sig. Problemet opstår oftere om dagen end om natten tror jeg - men det kan være tilfældigt.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Svangerskab
Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.
Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.