Brev:
Mad er pludseligt ikke spændende
Hej Helen,
Min store dreng fylder snart 3 år, det er helt tydeligt han udvikler sig og går igennem en masse forandringer. Han er generelt glad og fin med udviklingsmæssigt.
Vi er dog blevet udfordret på madfronten. Generelt set har han altid spist rigtig meget og alt hvad der er blevet serveret. Modsat vores mindste dreng, har den store altid ville smage forskellige smage og kan ikke acceptere der ligger ting på mor/fars tallerken han ikke har på hans. Det sidste nye er syltede rødløg.
Heldigvis inspirer han lillebror og han er nu endelig ved at være på et godt niveau madmæssigt.
Vores udfordring er dog at han mange dage ikke har appetit til aftensmad. Han nægter at spise det vi andre får og vil kun have jordbæryoghurt og rugbrød med ost. Vi har altid haft den hovedregel at når han ikke vil have det vi andre skal have må han få en skive rugbrød. Det er ok med os, men det irriterer os at det nu er oftere han ikke smager aftensmaden inden han knækker sammen og råber ”RUGBRØD MED OST!”.
Vi har valgt han ikke skal have yoghurt til aftensmad, men det er mest fordi det får han hverdag til morgenmad.
Mit spørgsmål er, ...
... hvordan hjælper vi ham bedst igennem denne fase?
Skal vi blot begynde at sætte rugbrød på bordet så han kan tage det på lige fod med den ret vi andre skal have? Vi forsøger hverdag at have rigeligt med grønsager (gnavegrønt) på bordet, det elsker han.
Normalt portionsanretter vi vores mad i køknet da vi synes det er lettest ift. rengøringen efterfølgende. Vi bruger lang tid på vores måltid og vi sidder ofte ved bordet mindst 30 min. Vi forsøger at spise sammen med dem de fleste dage, men det lykkedes ikke altid grundet en travl hverdag.
Vi vil så nødig ændre på hans positive syn på mad, derfor vil vi ikke presse ham til at spise det vi får. Vi ville helst han smager på det, men det må komme når han er klar til det igen.
Normalt er hans måltider fordelt nogenlunde som her: morgenmad kl 6, formiddagsmad kl 8.30, frokost kl. 11, eftermiddagsmad kl 15 (nogle dage efter institution får han en ekstra snack kl 16 hvis han er sulten), aftensmad kl 17.30. Han har generelt stadig en god appetit og institutionen har ikke sagt han ikke vil smage ting derovre. Der er mit indtryk han spiser det der bliver serveret.
Med venlig hilsen
Kris
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.