Brev:
Er vores lille pige for tyk?
Hej Helen
Vores lille pige er 4,5 måneder gammel og vejer 9 kg og er 68 cm lang.
Mit spørgsmål er, om hun er for tyk? Vi har fået en del kommentarer fra folk om, at hun er større end gennemsnitsbabyen og det er hun vel også. Men kan babyer overhovedet blive for tykke?
Hun vejede 4 kg ved fødslen og var 54 cm lang, så hun har jo altid været en stor baby.
Hun får udelukkende flaske, og har gjort det fra hun var et par uger gammel. Amningen fik vi aldrig op at køre, da hun ikke ville tage fra ved brystet. Hun fik bla klippet sit tungebånd, men uden succes.
Hun får ca. 5-6 flasker om dagen, hendes indtag ser ca således ud
Tidlig morgen omkring kl 5: spiser mellem 100 og 150 ml og sover videre
Formiddag: spiser ca 250 ml og puttes til lur på mellem en halv til en hel time
Middag: spiser ca 250 ml og puttes til lur på ca et par timer
Kl 17: spiser ca 180 ml og sover nogle dage en halv time
Kl 19.30: spiser ca 250 ml og puttes til natten
Hun sover igennem og spiser altså ikke om natten. Det har hun gjort i flere måneder nu. Vi er så småt begyndt på skemaden, med små smagsprøver af grød til frokost, da jeg synes hun i den seneste tid har været svær at mætte. Nogle gange er hun vågnet midt i sin lur og skal så have 150 ...
... ml at spise inden hun kan sove videre. Dette sker dog ikke så ofte mere. Om aftenen spiser hun ligeledes nogle gange 300+ ml, før hun er ordentligt mæt og kan overgive sig til søvnen.
Motorisk er hun fint med, og hun er rigtig god til at ligge på maven og lege, her kan hun ligge op mod en halv time af gangen. Hun kan selv trille om på maven når hun ligger på siden, men har svært ved selv at trille benene rundt, når hun ligger på ryggen.
Vil du mene, at hendes vægt er et problem, og kan vi i så fald gøre noget ved det, jf. hendes daglige indtag? Hun spiser ikke hele tiden og kan fint sige nej tak til flasken, hvis vi tilbyder hende mælk uden for ovennævnte tidspunkter. Ligeledes er det ikke altid, at hun tømmer flasken, selvom det sker af og til.
Jeg har læst, at overvægtige babyer har større risiko for at blive overvægtige som voksne, og det bekymrer mig selvfølgelig lidt. Omvendt vil jeg ikke tage flasken fra hende, før hun er mæt og slipper den selv. Er der noget vi skal være særligt opmærksom på, i forhold til hendes vægtstigning de næste par måneder? Skal vi Eks være obs på hvor meget fedtstof hun får i sin grød mv.? Kan vægten have betydning for hendes motoriske udvikling?
Vi ser frem til at høre fra dig
Mange hilsner
En mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.