Svar: Vender sig om natten
Hej med dig
Tak for dit brev ... :)
Med den alder din datter har, så bør du fortsat være meget opmærksom, og du bør fortsat putte hende, så hun sover på ryggen og ikke på hverken siden eller maven. Risikoen for vuggedød er 10 gange højere, hvis hun ligger på maven i stedet for på ryggen.
Sundhedsstyrelsen skriver "Når spædbarnet selv kan vende sig og også gør det i søvne, må barnet gerne sove videre på maven". Jeres datter er godt igang med at vende sig og øver sig i at trille omkring, dreje om egen akse, trille fra ryg til mave - og tilbage igen - men hun mestrer endnu ikke at komme tilbage, væk fra den maveliggende ...
... stilling. Derfor skal du være ekstra opmærksom på at få vendt hende om, så længe hun ikke selv kan det...
Det vil være rigtig godt, at du om dagen hjælper hende med at træne og laver forskellige bevægelege med hende, så hun bliver motorisk stærkere og til sidst selv kan komme omkring. Læg hende stadig på maven så meget som muligt i løbet af dagen, så hun netop får øvelse i at komme væk fra maveliggende stilling. Når hun kan det om dagen, så vil hun også begynde at kunne det om natten...
De fleste børn vil være motorisk stærke og gode til at trille begge retninger omkring 6 måneders alderen... så det kommer lige pludselig :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.