Annonce

Annonce

Svar: Mælk nok - 7 mdr.


31. juli 2019

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at det er gået rigtig godt med overgangen fra amning til flaske - og som om at både mor og barn trives med flasken - så det er super godt! Det er dejligt, når det kan gå sådan :)

Det vil være passende med 4 flasker i døgnet, med den alder din dreng har, og disse ligger ofte bedst tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Altså på de tidspunkter, hvor du også forsøger at tilbyde ham flaske. Det er godt, hvis du kan forsøge at finde balancen mellem skemad og flaske - det vil sige, at selvom han er større og bedre til at spise skemad nu, så kan det godt være nødvendigt, at du holder lidt igen for stadig at give plads til mælken. Jeg kan ikke helt se, hvor store portioner skemad din dreng spiser, men det lyder som om, at han spiser ret godt, og det kan godt være nødvendigt, at du tilbyder ham en lille smule mindre skemad, hvis han så kan drikke sine flasker.

Det er også rigtig godt, hvis der går lidt tid imellem, at han tilbydes skemad og tilbydes flaske, så han har tid til at fordøje den fastere mad, og således har bedre plads i maven til flasken, ligesom det vil være godt, hvis han tilbydes flaske før sin middagslur og før putning om aftenen, da flasken ofte her vil hjælpe ham til at finde ro. Du skriver, at han ofte spiser frokost kl 12 og tilbydes flasken kl 14.30 - og det lyder som om, at der er godt med tid mellem måltiderne her, så det burde ikke være dette, som er problemet hos jer.

Har du indtryk af, at han kan lide smagen af mælken? Måske skal du forsøge med en anden type erstatning, for at se om han bedre kan lide dette. De smager alle sammen lidt forskelligt og måske kan han bedre lide ...


Annonce

... noget end noget andet. Du kan prøve med forskellige typer via brik, for at se hvad han bedst kan lide og for at undgå, at du pludselig får et større lager af mme, som du ikke får brugt. Giver du vælling? Det vil være en god idé ikke at give dette, når han drikker mindre mængder. Vælling kan mætte lidt ekstra, og det er der ingen grund til hos jer. Almindelig modermælkserstatning vil være fint :)

Det anbefales, at du energiberiger hans grød og mos med mme, og dette er naturligt også med til at sikre hans behov for netop mme. Men derudover er flaskerne også vigtige - både for at sikre ham nogle af de næringsstoffer som mme indeholder, men også for at sikre ham væske nok. Det vil være rigtig godt, hvis han kan drikke 4 flasker af ca 150 ml, så han i døgnet kommer op på 600 ml i døgnet, når han ikke er ældre end han er. Det er naturligvis okay, hvis en flaske indeholder 100 ml og en anden 200 ml, hvis han så samlet stadig får sit behov dækket :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Hvis han begynder at kunne nøjes med 3 flasker i døgnet nu, så er det naturligvis også okay, når blot du igen sikrer dig, at han får sit væskebehov tilstrækkeligt dækket. Du skal være sikker på, at han ikke har problemer med forstoppelse, men at hans mave fungerer godt og afføringen er blød og let for ham at komme af med. Nogle gange når børn afviser flaske, så skyldes det problemer med hård mave...

Du skal også sikre dig, at han tisser nok. Han skal have gode tunge tissebleer, og hans urin må ikke være koncentreret og gul i farven, men skal være klar som vand. Prøv at lægge mærke til urinstrålen som ofte kommer, når du tager bleen af ham....:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce