Brev:
Overgangen mellem amning og skemad
Hej igen Helen,
Jeg har endnu et spørgsmål vedr. overgangsperioden mellem amning og skemad.
Min datter er 7 mdr og vejer ca. 11,5 KG. Som hendes vægt antyder har hun altid været glad for at amme og er også glad for den mad vi nu introducerer hende for. Hun spiser flot og godt de fleste dage. Vi har introduceret hende for grød allerede siden hun fyldte 4 måneder, da hun virkede parat. Hun spiser nu som min. en god portion frokost og aftensmad og snacker ind i mellem. Jeg er dog meget nervøs for at give hende ting hun selv kan sidde med; agurk, frugt el. andet. Jeg har simpelthen svært ved at komme rigtigt i gang med det af frygt for at hun får det galt i halsen. Jeg har været på førstehjælpskursus, men er fortsat nervøs og usikker på hvordan ...
... vi kommer videre med det.
Derudover føler jeg, at det er svært at skabe en mere fast rytme ift. hvornår der ammes og spises, da disse to ting sommetider lader til at clashe. Dette til trods for at jeg forsøger at amme efter måltiderne. Det lykkedes bare ikke altid. Jeg følger dine dagsplaner i bogen 'Børn og Mad' – så godt det nu er muligt nu hun ikke sover mere end hun gør – hvorfor dagene tit virker ustrukturerede.
Handler det om ”bare” at blive ved med at tilbyde mad på de angivne tidspunkter, hvorefter amningerne automatisk nok skal regulere sig? Eller hvad vil du foreslå? Og hvad kan jeg gøre for at komme videre med at lade hende spise selv og altså komme over min frygt?
Jeg ser frem til at høre fra dig ☺
Med venlig hilsen
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...