Annonce

Annonce

Svar: Dagslure - 7 mdr.


22. juli 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære L

Tak for dit brev og velkommen til. Dejligt at du har fulgt med på sidelinjen og nu selv har fået lyst til at skrive til mig :)

De fleste børn vil i 6-7 måneders alderen begynde at kunne nøjes med to lure dagligt - men det er bestemt ikke alle. Om barnet kan nøjes med to lure afhænger især af, hvor tidligt barnet står op og af, hvor lange barnets lure er. Jo tidligere barnet starter dagen, jo længere tid vil barnet ofte have brug for en 3. lur for at dagen ikke skal blive for lang. Jo kortere lurene er, jo mere vil barnet ofte også have brug for en 3. lur, så barnet får de afbræk i løbet af dagen, som søvnen naturligt giver. Derfor vil en del børn faktisk have brug for 3 lure dagligt, også selvom de bliver f.eks. 9 måneder gamle...

Du fortæller, at jeres dreng ofte ikke sover så lange lure, og du fortæller også, at han tydeligt virker til at have behov for sin powernap sidst på dagen - og det skal du give ham. Han er stadig så lille, at dagssøvnen er meget vigtig at prioritere, og hele dagens rytme spiller naturligt ind på nattens forløb. At fjerne en lur fra ham, giver ham ikke en bedre nattesøvn, snarere tværtimod - og jeres dreng sover umiddelbart rigtig godt. Ofte sover han nattesøvn fra 20-20.30 til 06.06.30 - og det er super fint - og så tager han den manglende søvn om dagen ofte fordelt på 3 lure. Det lyder som om, at han har en god evne til selv at regulere sit behov, så nogle gange sover han en længere lur først på dagen, andre gange sover han en længere middagslur, nogle dage sover han 3 korte lure. Han er glad, smilende, udvikler sig i rigtig god retning. Det er fint, og du skal ikke ændre ...


Annonce

... noget, som fungerer godt :)

Der sker rigtig meget i løbet af de næste 1-2 måneder, og hans rytme og søvnbehov kan sagtens ændre sig. Når han begynder i vuggestue/dagpleje, og du skal begynde på arbejde, så vil hans rytme naturligt ofte blive påvirket igen. Han vil gradvist skulle køres ind i den rytme, som han forventes at have i sit dagtilbud, så han sover, er aktiv, spiser og leger samtidig med de andre børn - og har han i overgangsperioden brug for en ekstra lur, så skal der naturligvis være plads til dette. Det kan også være, at han bliver så træt af alle de nye indtryk og stimuli, at han pludselig begynder at sove en længere lur helt af sig selv og den 3. lur derfor naturligt kan undværes... det må tiden vise :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Lige nu lyder det du fortæller rigtig fint og der er ikke grund til at "træne 2 lure" med ham. Det kommer stille og roligt og lige nu skal du blot følge det, som han lyder til at vise behov for. Så gør du det rigtig godt :)

Dagsplanen er fin og alderssvarende. Det er rigtig fint med de 4 amninger som hos jer ligger før middagslur, aften, sen aften og midt nat. Det er helt okay, at de ligger på denne måde - det giver plads til mere rigtig mad i maven i løbet af dagen og sikrer samtidig din drengs mælkebehov :) Hvis jeg skal komme med forslag til en enkelt ændring, så bør du være opmærksom på, at han ikke bør få mere end 2 grødmåltider dagligt f.eks. morgen og eftermiddag. Til frokost og aften bør han tilbydes grøntsagsmos, kød, fisk osv. så du på den måde sikrer ham lidt mere variation :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie videre frem :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce