Annonce

Annonce

Brev:

Antallet og tidspunkter for flasker


18. juli 2019

Alder:
9 mdr.

Antallet og tidspunkter for flasker

Hej Helen

Tak for dit fine svar på mit spørgsmål "Uro om natten". Det giver god mening, at det er seperationsangsten, der spiller ind lige for tiden. Vi må skiftes til at sove hos hende lidt tid endnu - det giver nok pt. den bedste søvn for os alle.

Jeg spurgte lidt ind til antallet og tidspunktet for flasker, men må vist hellere uddybe. Tilde får lige for tiden flaske til middagsluren, men drikker ofte kun mellem 50-100 ml, fordi hun spiser ret meget rugbrød blot en times tid inden.

Vi har i en lang periode givet hende flaske ved 19-tiden, når hun skulle puttes. Derefter fik hun drømmeflasken, når hun efterspurgte den, og det var ofte først ved 1-2 tiden. Derfor er vi begyndt at droppe flasken kl. 19, og istedet give drømmeflasken kl. 22, når jeg gerne vil i seng. Hun spiser igen en del til aftensmad, så hun drak simpelthen så lidt kl. 22, at hun hurtigt vågnede igen. Det fungerer okay for os nu, da hun nu drikker cirka 150 ml. kl. 22.

Hun vågner ret konsekvent mellem 4.30 og 5 hver morgen, og der giver jeg så en flaske, så vi kan sove 1-2 timer længere. (Drikker cirka 50-100 ...


Annonce

... ml.) Kl. 6.30-7 får hun havregrød hver morgen, og den spiser hun egentlig også fint af.

Jeg vil naturligvis gerne imødekomme snarlig opstart i vuggestuen, og du foreslår at vi dropper flasken tidlig morgen. Jeg har i princippet ikke noget problem med, at stå meget tidligt op, men Tilde er bare så træt om morgenen, så hun plejer allerede at være klar til at blive puttet igen efter 2-2,5 time max. Det er jo allerede ved 7-7.30 tiden, og der vil hun jo først vil afleveret i vuggestuen. Jeg formoder ikke, at de putter hende så tidligt.

Jeg kan godt se, at hun ikke helt får 400 ml. i døgnet, og det er selvfølgelig ikke helt optimalt.

Ja - jeg mangler nok lidt løsningen på, hvordan vi kommer op på de 400 ml. og om vores rytme virker helt fjollet? Tror jeg har været så fokuseret på at få hende godt i gang med faste måltider, at jeg måske har glemt mælken lidt.

Ved vuggestuestart kunne hun måske få en flaske til middag (hvis de altså vil give det i vuggestuen), om eftermiddagen og sen aften (kl. 22).

Håber du kan finde hoved og hale i spørgsmålene.. :-)

De bedste hilsner
Tildes mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.

Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce