Brev:
At spise med ske
Kære Helen,
Så skriver jeg til dig igen. Sidst handlede det om søvn og mad, og jeg er glad for at kunne sige at begge dele går bedre!
Mad-udfordringen var, at min datter ikke sank maden, men i stedet spyttede den ud igen. Hun er nu begyndt at synke. Så langt så godt! Det betyder desværre ikke at spisningen går problemfrit. Hun kan stadig ikke finde ud af hvordan man bruger en ske. I stedet for at lukke munden om den, og skrabe maden af med læberne, har hun bare skeen i sin åbne mund, og 'slikker' maden af. Det er i det hele taget lidt en kamp at få hende til at spise! Hun vil rigtig gerne selv putte mad i munden, og hvis vi bare stikker en ske op i hovedet på hende, så lukker hun i som en østers. Hun skal selv have fat i skeen, for at den må komme ind i munde, og det gør hun ikke bare sådan lige. Hun misterhurtigt interessen og ...
... afviser helt. Vand er det samme, og her er det kun hendes far, der overhovedet kan få lov. Det foregår som en lille kat, der labber vand i sig med tungen.
Vi har været i gang med skemaden i 6 uger, og selvom hun jo først blev 6 mdr for halvanden uge siden, synes jeg godt det måtte gå lidt hurtigere! Det er svært at have en rytme, og at trappe ned på amninger, når hun spiser og drikker så lidt!
Jeg forsøger med mange små måltider i løbet af dagen, og altid med noget hun selv kan sidde med. Ofte får hun også appelsinbåde eller lignende i hånden, uden at vi sidder ved bordet - vi holder naturligvis øje med hende!
Er der noget der springer dig i øjnene? Har du nogle ideer til hvad jeg kan gøre, eller skal jeg bare værne mig med tålmodighed?
Jeg glæder mig til at læse dine tanker!
Med venlig hilsen
Moren til hende den lille søde
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.