Annonce

Annonce

Svar: Ammestop - er det nu?


8. maj 2019

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Sarah

Tak for dit brev og fine beskrivelse :)

Ja, det lyder som om, at din dreng nu har sagt fra overfor brystet, og det er så fint, når det kan ske på denne måde. Han har gradvist trappet ned og har det rigtig fint med at undvære brystet - og du har lyttet til ham og fulgt hans behov - og det lyder som om, at du faktisk også selv er klar, blot lidt overrasket over, at det kan gå så let.. :)

Du skriver, at du har følt, at det er dig, der det sidste stykke tid har presset ham til amningen, og det kan man nogle gange godt gøre - og faktisk kan det også lykkes at få ham til at die igen - MEN - i givet fald vil han ikke selv sige fra, det bliver noget du som mor skal beslutte senere hen, og det kan faktisk blive ret svært, fordi han naturligt også bliver mere og mere bevidst om brystet...

Jeg synes, du skal glæde dig over, at du har ammet din dreng til han var næsten 1 år, og at han gradvist selv har sagt fra. Det er så dejligt, og præcist som det skal være :) Jeg ved fra et af dine tidligere breve, at far skal overtage barselsorloven nu, og det gør det betydeligt lettere for far og søn, når jeres dreng ikke længere skal ammes. Og det vil også være dejligt for dig, at du ikke får afbrudt din nattesøvn osv. på grund af amning, når du starter på arbejde igen :)

Jeres dreng lyder til at spise rigtig godt, og han drikker også både vand og mme af kop. Ernæringsmæssigt har han ikke brug for amningen, og væskebehovet skal du naturligvis hjælpe ham med at få ...


Annonce

... stillet med vand til måltiderne samt som tørstslukker ind i mellem.

Han bør stadig tilbydes mme i sin grød og mos og kan også få lidt mme af en kop en gang imellem. Det vil være med til at sikre hans indtag af blandt andet kalk. Han må også gerne tilbydes lidt neutral yoghurt eller A38 (3.5% fedt), med den alder han har, ligesom han også kan få lidt sovs om aftenen, hvis I spiser dette. Hvis han samlet får ca 400 ml dagligt alt incl, så er han dækket ind.

Når han bliver 1 år så kan han tilbydes lidt letmælk af en kop - i starten ikke mere end 100 ml, men gradvist kan mængden af komælk øges. Får han mellem 350-500 ml mælk og surmælksprodukt dagligt, så er hans behov dækket ind. Fra 2 års alderen kan du begynde at tilbyde ham skummetmælk og minimælk - nogle børn har dog brug for letmælk frem til 3 års alderen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Børn under 2 år må ikke få skyr, fromage frais, ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt. Det anbefales også, at du begrænser produkter med frugt på grund af sukkerindholdet og i stedet giver ham neutrale produkter og selv tilsætter frugt og bær.

Hvis han ikke tilbydes nogen former for mælk eller mælkeprodukt, så anbefales det, at han tilbydes et dagligt tilskud af calcium på 500 ml. Det kan gives som tabletter og brusetabletter. Hvis han får det som tabletter skal denne knuses indtil han er ca. 18 måneder og bedre kan tygge den...

Jeg håber, at dette hjælper lidt videre og også giver lidt ro med på vejen :)

Fortsat held og lykke med det hele!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce