Brev:
Dagsplan 9 mdr
Kære Helen
Nu er min datter blevet 9 måneder, vil derfor gerne have dig til at kigge på vores plan og komme med eventuelle ændringer.
Det er ikke så længe siden, jeg sidst sendte planen til dig, men der er sket lidt ændringer siden, da min datter ikke længere søger brystet om natten. Nogle gange vågner hun kl. 4-5 får en tår vand og sover videre. Det betyder, at hun nu kun får mælk to gange, og jeg er bange for, om det er nok.
Vi har i en periode suppleret med mme om aftenen efter amning, og hun virker nu mere interesseret i flasken end i brystet, og nu hvor hun ikke længere ammer om natten, kan jeg mærke et drastisk fald i produktionen. Jeg er derfor lidt ved at trappe ud af amningen, selvom det ikke helt var mine planer, for nu supplerer jeg også med en flaske om eftermiddagen for at sikre nok mælk, og fordi hun ikke rigtigt gider ligge ved brystet mere. Hun vil hellere sidde op og styre det selv.
Vores plan er således:
kl. 6.30-7 - vågner
kl. 7-7.30 morgenmad brød med kyllingepålæg og lidt avokado - det er det jeg får, og derfor det hun helst vil have. Jeg laver lidt fuldkornsgrød med frugtmos til, men det gider hun ikke rigtigt at spise. Hun piller lidt i det og spiser maks 0,5 dl.
9.00 – en halv bolle med creme cheese eller smør og en skive ost og lidt blød frugt i hånden.
9.30-11 sover hun ude i barnevognen.
11.30 frokost – ½ dl grøntsagsmos med kød(tilsat mme), overkogte grøntsager, avokado, æg e.l. at gumle på og bondebrød med leverpostej, makrel o.l. Hun spiser i ca. 40 minutter.
13.30 – ammes i nogle minutter og tilbydes mme. Her er hun så i stedet begyndt at spise lidt ...
... mere ift. Sidste plan da jeg giver hende mme efter (hun drikker 50-100 ml.)
14.00-15.30 sover 2. lur ude i barnevognen.
16.00 – lidt tykmælk 0,25-0,5 dl. med en teske æblemos i, en halv bolle med ost og kyllingepålæg og lidt frugt at gumle på
17.30 – aftensmad - ½ dl. grøntsagsmos med kød og mme også vores aftensmad at gumle på. Hun spiser mere og mere af vores mad, og hun er rigtigt dygtig til at samle det op og spise med fingrene.
Herefter får hun et bad, børster tænder og tager nattøj på
19-19.30 – godnatgrød med mme - jeg laver 2 dl. Og hun spiser ca. Det halve alt efter hvor meget aftensmad hun har spist. Herefter ammes hun, og når hun ikke gider brystet mere får hun lidt MME for at fylde hende lidt ekstra op, og der tager hun ca. 100 ml. mere. Dette giver jeg hende i stuen, da hun ikke spiser lige så meget, hvis jeg giver hende det i soveværelset. Hun er MEGET træt her.
19.30 – jeg går op og synger en godnatsang ligger hende i hendes seng og giver hende sut, nusseklud og en bamse. (bamsen er hun lige begyndt at blive meget glad for). Så ligger hun og nulrer lidt og vender og drejer sig til den rigtige stilling (2-5 minutter), så lukker hun øjnene og falder i søvn.
Hun vågner dog ofte lidt efter vi er gået i seng, og så kommer hun over i vores seng og sover resten af natten. Det trives vi alle fint med, da vi har en kæmpe seng og hun ligger i midten.
Hvordan ser denne plan ud? Og hvordan sikrer jeg, at hun får nok mælk? Sammenlagt får hun kun ca. 200 ml. Mme og tror ikke hun får ret meget fra brystet. Hun får selvfølgeligt mme i grød og grøntssagsmos. Er det nok?
Med venlig hilsen
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor