Brev:
Er vågen hver 2. time om natten
Hej Helen,
Vores søn på næsten 8. Mdr. Vågner hver 2. Time om natten, hvor han ikke kan trøstes med sut, musikuro osv. Men lægger sig først til st sove, når jeg har lavet en flaske med modermælkserstatning til ham - her drikker han for det meste kun 25-85 ml - dog en flaske om natten med 200 ml. Jeg har forsøgt med Panodil kl 19 og en gang om natten, hvilket hjælper så de aldersopdelte dagsplaner som du foreslår kan følges og der således er nattero - på nær at jeg skal trække tiden mellem flasken til midnat og så kl 5. Dvs. At timen fra kl 4 og indtil kl 5, er han urolig og vil ...
... have mælk. Jeg sørger for at han bliver mæt ved alle måltider, så tænker at Uroen må skyldes tænder eller tigerspring. Men han har nu sovet uroligt i lang tid nu. Han har fået lagt dræn men har ikke hjulpet. Jeg håber at han sover bedre, inden til til maj starter på job.
Jeg har forsøgt med aftengrød, hvilket gør at han ikke vil have flaske kl 20. Hvad gør det at han ikke får den flaske? Bør jeg give den i stedet for grød? Han får ikke 600 ml modermælkserstatning dagligt længere - han gider det ikke så meget mere. Bør han få de ml?
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
En mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.