Brev:
Putning af storebror
Hej Helen,
Jeg har valgt at blive hjemmegående med vores to børn på 2,9 år og lille ny på næsten 7 måneder. Her blev det ret hurtigt dejligt at vores ældste begyndte at sove lidt længere om morgenen og egentlig tilpassede sig lidt min og lillesøsters rytme. Desværre har det bare resulteret (går jeg ud fra), at han først sover sent om aftenen. Der er som sådan ikke noget brok, men han bliver lidt ked af det ind i mellem og siger grædende at han ikke kan sove. Han er ellers altid blevet puttet 19.30 med en lille godnathistorie en lille sang og så godnat og herefter selv faldet i søvn inden for 15 min med en lille natlampe fra han var 2 år.
Førhen vågnede han altid kl. 06 da han skulle i viggestue og os på arbejde. Men nu vågner vi omkring kl. 07 og han sover middagslur fra 12.30-15.15. ...
... Vi putter stadig kl. 19.30 eller nej nærmere kl. 20 men han sover ikke før 21.30 eller 22. Og det er i længden nu blevet hårdt ikke at have kæreste-tid om aftenen. Vi ligger ved siden af ham til han falder i søvn, hvilket også er langt fra den gode rutine vi engang havde. Så hvordan gør vi?
Desuden har han sovet i vores seng siden september, fordi vi er flyttet og vi oplevede at han synes det var overvældende. Det har resulteret i at han IKKE vil sove i sin egen seng mere. Det er lidt svært, for vi synes herhjemme at det er helt okay at han sover i vores seng, hvis han har brug for det, men vi ønsker ikke at ligge ved ham til han falder i søvn. Hvordan mon vi kommer tilbage til den gode rutine eller er det lidt for sent at lave så meget om igen?
Venligst
en omsorgsfuld hjemmegående mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.