Annonce

Annonce

Brev:

Vrider sig


26. november 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Vrider sig

Kære Helen

Vi skriver fordi vi har en skøn og nem pige på nu godt 3 måneder, som bliver ammet fuld tid, men gylper meget og stort set efter hvert måltid. Gylpen kommer både lige efter hun har spist og lang tid efter. Heldigvis vokser hun rigtig fint og udvikler sig fuldstændig, som hun skal.

Den seneste uge har vi bemærket en ting, som bekymrer os en del. Efter amning inden hun skal sove, går der i gennemsnit 30 min., hvor hun sover roligt og fint. Men pludselig vågner hun og ligger og vrider sig, samtidig kommer hun med en anstrengt lyd (nærmest pressende) i 1-2 sekunder, løfter ben og numse og drejer hovedet helt mod højre.

Hun gør det gentagende gange og kan ikke finde ro; hun græder dog ikke og heller ikke tegn på smerte. Vi ender med at tage hende op, for hun gør det ikke, når hun er oprejst. Oftest ender det med gylperi af forskellig mængde. Efter noget tid er der ro på, hun bliver ammet og falder i søvn ved brystet og herefter kommer hun i seng og ...


Annonce

... sover igennem natten. Hun vågner ikke engang, når hun tages op af for at blive ammet om natten. Vi har de seneste dage også set de anstrengte lyde og bevægelser på andre tidspunkter af døgnet fx nat og morgen.

Hun har normale tunge tissebleer og har normalt afføring ca. hver 2. dag. Nu er der dog gået 4 dage siden sidste afføring.

Vi tænker selv om det kan være enten mavekneb eller måske sure opstød/refluks? Når hun først sover, så sover hun godt og længe, og vi skal stille vækkeuret for at amme hende om natten, for ellers sover hun ofte hele natten med det resultat, at hun er noget slatten dagen efter, fordi hun er i underskud på energi – det har vi lært på den hårde måde.

Vi er netop gået i gang med at få søvnrytmen, som du beskriver i din bog. Hun vil gerne sove i barnevognen ude formiddag og eftermiddag, og vi skal lige have rykket hendes døgnrytme lidt så der også bliver plads til aftenluren. Vi har vist et Ugle-barn :)

Mange hilsner
E’s mor og medmor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce