Brev:
2,5 år og svært ved mødet med voksne- også bedsteforældre.
Hej Helen.
Jeg har 2 piger, A. på 2,5 og K. på 1 år...
A. har fra start været meget social glad pige - lige indtil for et år siden!
Da K. blev født lå jeg indlagt efter akut kejsersnit i ca 3 dage- samtidig blev A´s dagplejemor indlagt i 2 måneder, dvs alt omkring A blev ændret.. A klarede det faktisk flot, lige indtil hun blev syg af skoldkopper - her gik hendes immunsystem ned og hun fortsatte med at blive syg- af ALT.. det fortsatte i 2-3 mdr hvor vi ikke vidste hvad vi skulle gøre.. A. begyndte ikke at kunne overskue andre end os forældre, tilsidst brugte vi en alternativ læge som også er alm læge, dette virkede.
Gradvist er “chokket” forsvundet, A. fungerer normalt nu, det eneste der hænger ved, er mødet med bedsteforældre og andre voksne - det sidder som en blokade hver gang.
Hun kan snakke om og glæde sig til at se bedsteforældre (tænker det er de vigtigste at starte med) - når de kommer, reagerer hun ved at ta hænderne op foran hovedet, sige nej og løbe sin vej, eller gemme sig bag mig. Senere kan hun godt komme og kaste en bamse eller sige noget til dem (hendes form for kontakt) hun kan også inddrage mormor i leg- eller komme med en masse ting de skal se ...
... eller fx: “smage” fra legekøkkenet.
A. hygger sig meget hvis hun er hos min mor alene, men er ikke særlig kærlig - tidligere var hun meget, og nu overfor os forældre (og andre børn) er hun meget kærlig og krammer/kysser meget.
Der er ingen forskel på reaktionerne om folk er energifyldte eller helt rolige..
A´s sprog er godt igang med udvikling, men hun er stadig svær at forstå, det er faktisk kun os forældre og dagplejemor der forstår det meste.
Hun vil gerne med til større selskaber, hun vil bare ik snakke med andre voksne, hun leger godt med andre børn og dagplejerne har ikke noget at sætte en finger på. Hun er glad og rolig herhjemme, glad for sin søster og kærlig.
Folk syntes det er svært og at hun reagerer sært. Men mest af alt er det svært for mig som mor at se hun får det svært - vil SÅ gerne ku hjælpe hende bedre på vej igennem det, kan næsten ik holde ud at se hun får det svært hver gang...
Har prøvet forskellige måder at håndtere det, men det virker ik rigtig..
Kan du komme med et par råd? Vi har fulgt dine bøger, med dagbog, mad og søvn, vi har haft rigtig god effekt af dem, så det må virke godt på mine børn😉
Med venlig hilsen
A´s mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.