Brev:
Rutiner og spædbørn
Kære Helen.
Tak for dit svar på uroen om natten. Jeg er begyndt at amme lillebror via laid back-stillingen og det har hjulpet. Jeg har et meget hurtigt nedløb, så hurtigt at han sommetider kløjes i mælken. Men denne ammestilling virker til atafhjælpe det. Vi sover derfor lidt bedre, jeg har dog valgt at flytte ham over i dobbeltsengen, da det virker til at han bliver beroliget af den tætte fysiske kontakt. Jeg sov også med storebror i dobbeltsengen og føler mig helt tryg ved dette (tager selfølgelig forbehold for sundhedsstyrrelsensretningslinger omkring samsovning).
Jeg er dog allerede løbet ind i en anden udfordring, lillebror sover ofte kun 1,5 time adgangen i dagtimerne og disse er ofte forstyrret af MANGE opvågninger, hvor jeg må ud i barnevognen og berolige ham eller stryge ham over kinden for at få ham til at sove videre. Han falder selv i søvn i sin lift - uden problemer. Men efter han har sovet 5-10 min ...
... starter de mange opvågninger. ofte fortsætter de indtil at jeg tager ham op. Det er tydeligt at han er træt og har behov for mere søvn men hvad kan jeg gøre. Han vil ofte ammes når jeg tager ham ind, hvilket betyder at han bliver ammet MANGE gange i døgnet. Ofte spiser han kun et halvt måltid, falder i søvn og er umulig at få til at "spise færdig". Men på denne måde får han ikke spist sig rigtig mæt og vågner derfor efter kort tid og vil spise igen, men er stadig ikke udhvilet så han får igen kun et halvt måltid og sådan sidder vi nu fast i en rigtig dårlig spiral - hvad kan jeg gøre for at bryde dette mønster og hvad kan jeg gøre ved de mange opvågninger?
Lillebror er en mild fyr og han virker generelt ret tilpas når han endelig har sovet ud og spist sig mæt.
Og lige et sidste spørgsmål, hvor meget rutine kan man forvente der er over spædbørn? Jeg kan simpelhen ikke huske det fra hans storebror.
Mange hilsner
Mia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.