Brev:
Finmotorik og læring
Kære Helen
Vores yngste søn bliver 5 år i denne uge. Har er en dejlig, sprudlende og humoristisk dreng :)
Som du tidligere ved fra vores breve så er han cirka 1 år forsinket i tale og sprogforståelse (det blev konstateret for 1 år siden). Han har udviklet sig meget siden og er sprogligt blevet stærkere. Men jeg er stadig bekymret for om han når at bliver klar til skolestart næste år og egentlig hælder vi til at vi gerne vil have at han får udskudt skolestart. De kender til vores ønske i børnehaven og de er ved at sprogteste ham igen over efteråret således at vi sammen kan tage stilling til om han skal vente 1 år.
Jeg ved dog at det er sjældent at de gør dette i børnehaven/kommunen. Vi ventede jo 1 år med storebror, men det var fordi han ikke rigtig var klar rent modent og havde svært ved at sidde stille. De var også imod det i børnehaven men de sagde at vi bestemte i sidste ende. Vi er i dag så glade for at vi stod på for det har været så godt for storebror at vente 1 år. Han klarer sig rigtig godt i skolen og elsker at gå i skole. Så måske vi er lidt farvet af storebrors ...
... eksempel...men.
Lillebror sætter sig aldrig på eget initiativ ved bordet for at tegne/perle eller lave andet finmotorik. Så vi må indimellem selv lægge op til det og få ham hen til bordet. Vi prøver at holde det sjovt og hyggeligt.
Han kan slet ikke skrive bogstaver og han har slet ingen interesse for det. Han kan heller ikke skrive tal. Ikke engang 1 tal kan han skrive. Jeg prøvede idag at sidde med ham og jeg tegnede selv et 1 tal og hjalp ham igang, men han lavede hele tiden vandrette lange streger og han har også svært ved at holde på blyanten.
Han har 4 timers sproghjælp i børnehaven og det har været rigtig godt for ham.
Har du nogle ideer til hvordan vi kan få noget mere læring ind i hverdagen - evt bøger eller redskaber som vi kan bruge?
Han kan tælle til 10 men kludrer i resten af tallene op til 20. Han har også meget svært ved at holde koncentrationen og vil egentlig kun lege med det som han selv vil- lego, magformers (magneter), togbane osv.
Motorisk er han god og løber hurtigt og har lige lært at cykle uden støttehjul.
Tak for hjælpen Helen :-)
Hilsen
En bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.