Brev:
Dræn i ørerne og søvnproblemer
Hej Helen
Jeg har fulgt med i dine mange svar og haft meget stor glæde af det - her så mit første spørgsmål...
Min datter på 10 mdr. har siden hun var godt et halvt år haft væske i ørene. Da hun var 7,5 mdr dumpede hun BOEL-prøven og har ligeledes sovet noget uroligt om natten med mange opvågninge. Hun begyndte også at stå tidligere og tidligere op - mellem kl 4 og 5.30. Hun har tidligere sovet fra 19-7 men er nu nede på at sove mellem 8 og 9 timer om natten (f.eks. fra 20 - 4 i nat). Om dagen sover hun 2-4 lure - normalt ialt 4 timer. Om dagen sover hun meget skiftende korte og lange lure, roligt og uroligt. Hun har aldrig haft en fast rytme med sovetider om dagen, men bliver puttet når hun er træt. Hun går i vuggestue og er meget PÅ mens hun er der - vil ikke gå glip af noget.
Vi har nu efter 2 voldsomme mellemørebetændelser med penicillinbehandling og fortsat væske i skiftevis det ene og det andet øre skiftet ørelæge og fik i går lagt dræn ind. Vi håbede jo så at vi i nat skulle have lidt søvn, men sådan blev det ikke. Hun sov meget uroligt med flere korte opvågninger hvor hun græd og vågnede kl 4 og ville ikke sove mere.
Hun falder forholdsvis let i søvn, bliver puttet med amning og ligger selv og falder i søvn. Normalt kun med lidt brok lige når ...
... jeg går. Når hun vågner i løbet af natten og er meget urolig sover hun af og til i vores seng, men er ellers glad for sin egen. Vi var stoppet med natamningerne omkring påske, men de har sneget sig ind igen da de giver hende en god ro at sove videre på, så nu ammer jeg hende 1-2 gange i løbet af natten.
Hun er ellers en glad og frisk pige, har kravlet fra hun var 7 mdr, og er tæt på at gå. Hun spiser med stor fornøjelse og er også begyndt at pludre (nok lidt sen pga ørene?) Så trivselsmæssigt er hun i top.
Jeg har nu brug for et input til, hvordan vi finder rytmen efter den lange periode med undtagelsetilstand. Vi voksne trænger efterhånden desperat til at sove mere end 1½ time ad gangen - og det gør hun vel også?!
Desuden har jeg et par konkrete spørgsmål:
1. Har hun sovet dårligt så længe at hun ikke længere ved hvordan man sover igennem?
2. Hvor mange timer bør hun sove om natten - og om dagen/antal lure i hendes alder? Min SP mener hun skal sove 18 timer i døgnet - men for mig lyder det helt vildt.
3. Har du et forslag til et dagsmønstre/nattemønstre som vil virke passende.
4. Hvad kan jeg forvente ift. drænene og hendes reaktion umiddelbart efter mht smerter/nye lyde osv.
En lang smøre - håber du kan hitte rede i det.
Mange hilsner
Lene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Regntøj
Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.
Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.
Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.