Svar: Ammeteknik - slubre lyd
Kære Kris
Tak for dit brev :)
Det er meget svært at vurdere amme-lyde ud fra en brevkasse.. og hvis du er i tvivl om, hvorvidt din dreng dier rigtigt ved brystet, så synes jeg, at du skal bede din sundhedsplejerske om at tjekke hans sutteteknik :)
I mange kommuner er ansat en sundhedsplejerske, som har særlig uddannelse inden for amning. Du kan derfor også prøve at kontakte sundhedsplejen og spørge, om de har dette ansat, og så tale med dem om muligheden for, at du kan få et besøg netop med henblik på at få hjælp til din amning :)
Slubrelyde er ofte tegn på, at mælken løber godt til brystet, og barnet måske har lidt svært ved at følge med, når mælken flyder. Nogle gange slipper barnet brystet, glider af brystvorten på grund af mælketrykket og når barnet slipper kan du måske se mælken stå ud i en stråle... så kan du tørre brystvorten af og lægge din dreng ...
... til igen, hvorefter han så bedre kan få fat.
Slubrelyde kan man også nogle gange høre, hvis barnet er forkølet og lidt stoppet i næsen, hvilket vil gøre, at han har svært ved helt at holde vakuum og også svært ved at trække vejret godt nok, imens han spiser. Her kan du med fordel dryppe ham i næsen med lidt modermælk eller lidt saltvand (købes på apoteket), så næsen renses, og han har frie luftveje, før han lægges til brystet for at spise.
Kliklyde - er det man ofte skal være ekstra opmærksom på, fordi det kan være tegn på, at han ikke har helt rigtigt fat, når han dier... at der kommer luft ind og ikke kun mælk. Men når det er sagt, så er der også børn, som dier fint og får den mængde mælk som de har behov for - og faktisk stortrives ved brystet, trods kliklyde...
Så det er en god idé at få sundhedsplejersken til at tjekke hans sutteteknik, hvis du er i tvivl:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.