Brev:
Amning og rytme - 1 mdr.
Hej Helen,
Min søn er nu 4 uger gammel. Jeg kæmper stadig meget med amningen og jeg synes det er svært at navigere i hvorfor han ammer så meget.
Vi har implementeret de forslag du har skrevet og det var været en stor hjælp, vi har haft to rigtig gode dage men de sidste tre dage er vi igen tilbage i konstant amning.
Jeg ammer stadig mere eller mindre 1 gang i timen (vi har haft en gang i dag med 2 timer fra amme start til næste amme start). Det resultere i nogle meget korte lure for min søn - de fleste gange i dag har han sovet 30-40 minutter efter han er blevet taget fra brystet.
Jeg forsøger at amme på et bryst ad gangen, med mindre han bliver meget ked af det. Så forsøger jeg det andet bryst for at se om han blot vil have slukket tørsten.
Jeg bøvser ham og skifter ble for at sikre han vågner op og ammer aktivt, dog lukker han stadig ofte øjnene og går over i passiv amning.
Jeg er simpelthen i tvivl om hvilket ben jeg skal stå på og hvad jeg ...
... skal gøre.
Til sidst lige en sidebemærkning. Sundhedsplejersken har været forbi igen og siger at hans sut er stærkere og hun mener ikke det burde være det. Hende umiddelbare holdning er at vi afventer - forsøger at fortsætte med at vække ham så han får en mere aktiv amning.
Mine spørgsmål:
- Først og fremmest hvis du har flere råd til at få forlænget hans lur modtages de med kyshånd.
- Er der nogen måde at få afklaret hvorfor han ammer så meget som han gør? Jeg er klar over at varmen påvirker ham, men han ligger typisk kun i en tynd body og en stof ble over sig.
- Det bekymre mig om jeg skal amme hver time resten af hans ammeperiode? Har du nogen erfaring med at babyer bliver bedre til at gå længere uden.
- Er det korrekt at jeg bør amme ham mest efter en lur (og inden en forventet vågenperiode) også tilbyde bryst lige inden næste lur? Han kan sagtens være vågen i en times tid adgangen (nogle dage lidt mindre andre lidt mere).
Med venlig hilsen
Kris
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.