Annonce

Annonce

Svar: Antal synk under amning


20. maj 2018

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Kris

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Det er sådan, at når du lægger din dreng til brystet, så vil han i starten ofte die meget og hurtigt. På den måde sætter han gang i din nedløbsrefleks og mælken begynder at løbe og så vil han synke mælken - og begynde at die igen, hvorved nedløbsrefleksen atter går igang. Nedløbsrefleksen er den refleks, som får din mælk til at løbe.

Mange kvinder tror, at nedløbsrefleksen kun virker i starten af en amning, men sådan er det ikke. Den virker mange gange i løbet af en amning. Den kan også gå igang, selvom din dreng ikke ligger ved dit bryst, men blot fordi du tænker på ham eller kikker på ham.

Det vil normalt være sådan, at han dier meget hyppigt i starten og her kan du ofte også hører, at han synker mælken, fordi mælken løber hurtigere til ham i begyndelsen. Men stille og roligt vil han begynde at spise mere rytmisk ved bryste, og han vil naturligt holde pauser undervejs i måltidet - både for at trække vejret, men også fordi han venter på at nedløbsrefleksen skal gå igang og mælken begynder at løbe igen.

Når han dier ved brystet, så vi han derfor ofte have en rytme, hvor han dier, dier, dier, venter på at nedløbsrefleksen går igang, mælken løber og han synker mælken. Dier igen, holder en lille pause og synker mælken. Dier, dier, dier, pause, pause, synke, synke, die igen... Det er således helt normalt, at han vil holde pauser undervejs i amningen.

Det er meget krævende at spise ...


Annonce

... af et bryst, og da han stadig er så lille og ny som han er, så kræver det en del kræfter af ham - og derfor falder han let i søvn ved brystet. Det er derfor godt, hvis du kan være opmærksom på, at han skal holdes lidt igang undervejs i amningen, så han spiser godt og bliver tilstrækkeligt mæt og ikke ligger og powernapper imens han spiser :)

Når han er færdig med at spise, så vil han enten selv slippe brystet eller du kan forholdsvis let få ham til at slippe. Her skal du så give ham muligheden for at bøvse af og derefter kan han så blive puttet til en lur... Når han nogle gange gylper lidt, så kan det godt være fordi han bøvser og sammen med luften kommer så lidt gylp. Det er helt naturligt. Når han dier hos dig, så trækker han jo vejret samtidig med at han spiser, og det betyder, at han også nogle gange kommer til at sluge lidt luft, så der i spiserøret godt kan ligge lidt luft, lidt mælk, lidt luft, lidt mælk - og når han så slår en bøvs, så kommer lidt af den mælk som lå øverst op som lidt gylp. Det er helt ufarligt :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Nogle børn har glæde af at få en sut, og det må du gerne forsøge. Sutten gives, når du er sikker på, at han har fået den mængde mælk, som han har behov for, og det betyder, at du f.eks. kan amme ham og derefter bøvse ham af - og så tilbyde ham en sut, som så kan berolige ham og hjælpe mælken videre i systemet, når han efterfølgende skal sove.

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce