Brev:
Sove på eget værelse, natamning og mad
Kære Helen
Tak for svar på tidligere spørgsmål.
Jeg har nogle opfølgende spørgsmål.
Som du ved er det min mand der nu er på barsel og mig der studerer. Jeg læser til eksamen, hvilket jeg gør herhjemme - bl.a så jeg kan amme min søn. Jeg kan ikke få mig selv til, at give ham flasken i stedet.
Det betyder også, at det er mig der dermed ammer kl 23-00. Jeg har indtil nu stadigvæk ammet end del natten igennem - 3-4 gange for at få ro, så jeg kunnet sove. Men det resulterer i at jeg får afbrudt søvn og at han bare ikke spiser særlig meget regulær mad dagen igennem og at han associerer brystet med søvn. Han falder ofte i søvn med det i munden, og nærmest altid når han puttes til natten. Selvom jeg forsøger at han ikke skal det, så falder han først i søvn når jeg til sidst giver ham det, efter at have ligget og kaldt og været vågen. Han kan godt være vågen 1 time ekstra, hvis han ikke ammes i søvn til aften.
Han spiser ikke meget almindelig mad dagen igennem – oftest kun en ok portion til aftensmad, men jeg ved han er meget sulten, for han fortsætter med at være pylret indtil jeg giver ham brystet. Jeg har ammet ham tidlig morgen kort før vi vågner, før formiddagslur kl 9, nogle gange efter frokost, igen til middagslur kl 14, inden powernap kl 17;30 (hvis han har behov) og ved putning kl 19:30-20 (tidspunkt varierer efter om han har haft en 3 lur, som han efterhånden er ved at springe over) og så ammes han 22 hvor han vågner op og ikke sover før han får brystet, nogle gange igen kl 00, hvis jeg ikke har ammet kl 22 og til sidst ved 3-tiden. Det kan derfor godt nogle gange løbe op i mange amninger.
Som tidligere skrevet, så vækker vi ...
... hinanden, når vi sover sammen, og jeg har efterhånden et stigende behov for at min mand skal kunne tage over om natten, så jeg kan sove og være klar til læsning om dagen - og snart eksamen.
Vi er derfor, fra i går, begyndt med at vores dreng skal sove på eget værelse og kun ammes 2 gange om natten - sen aften og tidlig morgen. Det hele er jo nyt for ham. Den seng han sover i er ny – fordi den anden seng sidder fæstnet til min seng, og kan ikke flyttes.
Det resulterede (selvfølgelig fristes jeg til at sige) i at han var meget ked af det, og græd i 40 min inden han sov til natten. Når han græd, forsøgte jeg at trøste med ord, berøring, hans nusseklud og spillebamse. Når han græd for meget tog jeg ham op, og jeg gav ham også brystet et par gange for at berolige ham.
Og han græd igen midt nat, hvor min mand til sidst måtte gå rundt med ham, til kl 4, før han kom ind med ham (som aftalt) hvor han sov resten af natten hos mig efter at have diet ved mig.
Grunden til at vi gør sådan, er fordi jeg snart skal til eksamen, og vi tænker derfor, at den bedste måde er at gøre det sådan - på en gang. Min mand har gjort lignende med sine to børn, for mig er det mit første gang, da det er mit første barn.
Kan du hjælpe os? Kan du se en anderledes måde at gøre det på eller er vi på rette vej? Hvordan foreslår du, at vi lærer vores søn at sove uden bryst, sove på eget værelse og ikke ammes mere end et par gange om dagen og et par gange om natten? Jeg bliver ked af det, når han græder, og bliver i tvivl om det er rigtigt, den måde jeg/vi gør det på. Og jeg har dårlig samvittighed, fordi jeg føler, at jeg skulle have handlet lang tid før.
Med venlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor