Brev:
Balancen ml amning og grød
Kære Helen
Tak for svaret mht døgnrytme for min nu 6 mdr gamle søn. Den har jeg fulgt, men jeg har lige nogle tillægsspørgsmål
Det er gået ok med at følge planen, men han vågner stadig med 2-3 timers mellemrum og vil ammes natten igennem. Dog holder jeg det som regel til 3 amninger, ved at forsøge at strække tiden mellem amningerne ved at nusse, trøste osv. Amningerne er ca ved 23-00, 2-3 og ml 4-6. Vi står op ca 07:30, men han er sjældent sulten først på morgenen. Om dagen er amningerne korte, og ofte er han meget træt når jeg ammer ham (som jeg gør inden lur) så jeg må afbryde amningen og putte ham ud. Andre gange fortsætter jeg amningen og han falder i dyb søvn.
Der kan nemt gå 4 timer mellem amningerne om dagen. Jeg tror, han får størstedelen af sin mælk om natten. Han spiser ikke meget mad, virker først sulten efter ...
... middag. Han spiser fint, men det er bare ikke meget mad jeg kan lokke i ham, men til nogle måltider 0,5 dl, typisk til aftensmad. Og ellers 5-10 små skefulde ved de andre måltider. Han får 3 skemåltider og er begyndt lidt på mellemmåltid når han vågner fra middagslur.
Har du et forslag til hvad jeg kan gøre anderledes? Fx så han sover bedre om natten og spiser mere mad og ammes længere om dagen?
(Jeg har også lagt mærke til at han ofte (ikke altid) er meget urolig ved brystet, slår, kradser og sparker m benene, som om han har problemer med at få mælken ud af brystet. Hans ammeteknik ser ok ud, hans overlæbe er tit bøjet ind, så jeg lige skal hjælpe læben til at krænge ud over brystet. Jeg kan høre han sluger meget luft. Han tager på som han skal og er glad og tilfreds. Ved ikke om det har en indflydelse på det hele.)
Venlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Fødetaske
En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.
Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.