Brev:
Balancen ml amning og grød
Kære Helen
Tak for svaret mht døgnrytme for min nu 6 mdr gamle søn. Den har jeg fulgt, men jeg har lige nogle tillægsspørgsmål
Det er gået ok med at følge planen, men han vågner stadig med 2-3 timers mellemrum og vil ammes natten igennem. Dog holder jeg det som regel til 3 amninger, ved at forsøge at strække tiden mellem amningerne ved at nusse, trøste osv. Amningerne er ca ved 23-00, 2-3 og ml 4-6. Vi står op ca 07:30, men han er sjældent sulten først på morgenen. Om dagen er amningerne korte, og ofte er han meget træt når jeg ammer ham (som jeg gør inden lur) så jeg må afbryde amningen og putte ham ud. Andre gange fortsætter jeg amningen og han falder i dyb søvn.
Der kan nemt gå 4 timer mellem amningerne om dagen. Jeg tror, han får størstedelen af sin mælk om natten. Han spiser ikke meget mad, virker først sulten efter ...
... middag. Han spiser fint, men det er bare ikke meget mad jeg kan lokke i ham, men til nogle måltider 0,5 dl, typisk til aftensmad. Og ellers 5-10 små skefulde ved de andre måltider. Han får 3 skemåltider og er begyndt lidt på mellemmåltid når han vågner fra middagslur.
Har du et forslag til hvad jeg kan gøre anderledes? Fx så han sover bedre om natten og spiser mere mad og ammes længere om dagen?
(Jeg har også lagt mærke til at han ofte (ikke altid) er meget urolig ved brystet, slår, kradser og sparker m benene, som om han har problemer med at få mælken ud af brystet. Hans ammeteknik ser ok ud, hans overlæbe er tit bøjet ind, så jeg lige skal hjælpe læben til at krænge ud over brystet. Jeg kan høre han sluger meget luft. Han tager på som han skal og er glad og tilfreds. Ved ikke om det har en indflydelse på det hele.)
Venlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.