Brev:
Vænne fra amning - væske i ørerne
Hej Helen.
Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne hende fra amningen i påskeferien. Dette fordi at så er hun over 1 år og derfor ikke længere har brug for mælken, og fordi at vi der har nogle fridage.
MEN - hun har døjet med mellemørebetændelse et godt stykke tid og lige nu døjer hun med væske i øret. Vi har været ved ørelæge flere gange og han håber på at væsken forsvinder af sig selv - ellers er løsningen dræn, men han vil gerne vente og se om det går væk af sig selv.
Vi kan dog mærke at hun har ubehag om natten og søger brystet en del (hun bruger ikke sut)- ørelægen forklarer dette med at det letter trykket i øret. Så lige for tiden sover jeg med hende fra ca. kl.20-04, hvor hun er meget urolig og kommer til bryst 3-6 gange i løbet af natten. Omkring kl.04 kan jeg ikke længere få hende til at falde til ro med ...
... brystet, så der går faderen op med hende på sofaen og så sover hun på hans brystkasse der mens han sidder op - tænker dette letter trykket i ørene for hende.
Det er selvfølgelig ikke optimalt, men det er sådan det fungerer lige nu og vi har svært ved at ændre dette når hun har ondt.
Så er det en dum idé at stoppe amningen i påsken, hvis hun stadig bøvler med ørerne der?
Vi har en mistanke om at hun ofte har døjet med ørene, da hun aldrig har sovet godt (hverken om dagen eller om natten), men hvor vi har slået det hen med udviklingstrin, ondt i maven e.l. Faderen og hans familie har ogå døjet meget med ørerne, så det ligger nok desværre i familien.
Hvad er din holding til dræn? Jeg kan godt forstå at det skal gøres som en sidste løsning - men tænk hvis det gjorde at hun (og dermed også vi) vil kunne sove bedre. Det ville være skønt ;-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.