Svar: Må sutten deles
Kære Kris
Tak for dit brev :) Det lyder som om, at graviditeten skrider stille og roligt frem, og som om at du og alle i familien har det godt, dejligt! :)
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at sutten er ren, når vi kommer den i munden på barnet, og det betyder, at sutten dagligt skal gøres grundigt ren:
- Rens sutten med varmt vand og opvaskemiddel
- Skyl sutten så sæberester med sikkerhed fjernes
- Skold sutten med kogende vand og tør den i et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle.
Det anbefales ikke, at du renser sutten i din mund, da du har bakterier i munden, som både kan give dit barn en infektion i munden, men også gøre, at der overføres bakterier, som kan give barnet huller i tænderne.
Og derfor anbefales det heller ikke at søskende eller andre børn deler sutter.
Spædbørn er naturligt mere ...
... modtagelige for infektioner end storebror vil være, og det er derfor vigtigt, at I er ekstra opmærksomme på at storebror ikke deler sut med den lille ny. I begyndelsen vil der naturligt være forskel på suttens størrelse, og storebror vil selv kunne se forskel og godt vide, hvilken sut der er hans, og hvilke der er lillebrors. Men også når de bliver større vil det stadig være godt, hvis der er forskel, og måske kan lillebror bruge en anden slags sut end storebror allerede fra starten... Og ellers så må du naturligvis forsøge at holde øje og sikre, at de ikke deler - så godt som du nu kan. I takt med at lillebror bliver ældre, vil han naturligt også få et lidt stærkere immunforsvar.
De fleste børn stopper helt med sut i 3 års alderen, så storebror vil naturligt have behov for sin sut, selvom lillebror kommer til :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Navle
Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.
Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.