Brev:
Nedsat appetit og vægttab efter sygdom
Hej Helen.
Tak for tidligere svar.
Min datter har været syg halvanden uge, med feber og hoste. Det var egentlig meningen, at jeg for tiden jo ville trappe amningen ned - især om natten, men pga. sygdom har hun nægtet at spise rigtig mad, og hun har næsten trappet sig selv op til fuldamning, de uger hun var syg.
Nu trapper jeg ned. Hun bliver ikke puttet med babs i munden (yeahh) og jeg prøver at begrænse amningen til eftermiddag efter vuggestue, aften inden putning, én gang om natten (simpelthen for ikke at få brystbetændelse) og om morgenen. (Jeg ved godt det skal ned på 2 gange, men 4 gange er lige nu meget nedtrapning ift. de 20 gange hun krævede under sygdom).
Om natten finder hun nogen gange alligevel ind til mit bryst, mens jeg sover, så nogle nætter får hun mere, selvom jeg pakker brysterne ind i tøj. (Eller også pakker jeg måske selv brystet ud, da jeg jo har gjort det i søvne i 14 mdr.).
Problemet er, at hun i sygdomsperioden intet rigtig mad ville indtage. Dagene efter kunne jeg så få lidt smoothie og blåbær i hende, men hun nægter grød, brød, banan og det hun ellers er glad for.
Hun vil nu helst ...
... kun have bryst, og hun skriger og skriger hele dagen efter det - og hiver i mit tøj, kaster sig ned i flitsbue, græder etc. Det er virkelig svært at sige nej - og når det lykkedes for mig at aflede, sige nej og tilbyde noget vand, at lave et skift eller en overgang, der får hende væk fra babsen, vil hun alligevel ikke rigtig spise noget rigtig mad særligt.
I dag har hun siden jeg hentede hende fra vuggestue kl.14, (hvor hun vist spiste lidt af sin madpakke) spist 10 blåbær, en smoothie og to stykker kødpølse og tre bidder af mit stykke laks til aftensmad.
Hun nægter en varm grød med lidt mos på og lign.
Det er nu 6 dage siden hun blev rask, og hun har tabt sig en del kan jeg mærke. Hun var så en ret stor pige i forvejen (78 cm./12,5 kg ved 1 årstjek), så hun kan godt klare lidt vægttab, men det skal jo helst ikke fortsætte. Hun er også begyndt at kunne gå selv (12 mdr.), så det gør selvfølgelig også at grammene rasler lidt af hende, men alligevel er jeg lidt bekymret, når tøjet nu sidder løsere på hende.
Hvad gør jeg?
Nægter hende babsen?
Prøver fortsat blot at motivere med forskelligt mad?
På forhånd tak for svar.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.