Annonce

Annonce

Svar: Opvågning 22.30 - del 3


5. januar 2018

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej igen

Det lyder rigtig fint med den dagsplan, du sender :)

Det er fint med en formiddagslur, som ikke varer mere end en time - også fordi hun på sigt sandsynligvis vil trappe ud af denne. Og det er forskelligt, hvordan børn gør det. Nogle børn nægter at sove og er tydeligt ikke parate, og vil så kunne puttes senere og sove en længere lur midt på dagen. Andre børn afkorter formiddagsluren, så de sover kortere og kortere tid og på den måde helt kan begynde at undvære luren. Her må I se hvordan jeres datter reagerer.

De fleste børn vil kunne nøjes med en lur dagligt, når de er 18 måneder gamle - ikke alle, men de fleste. Det afhænger naturligt også af, hvornår de er stået op. Jo tidligere dagen begynder, jo længere tid vil de ofte have brug for to lure - jo senere dagen begynder, jo senere vil de kunne sove middagslur og også nøjes med kun en lur...

Med hensyn til middagsluren nu, så lyder det rigtig fint at putte hende omkring kl 13-13.30 - det vigtigste er dog, at hun kommer op kl 15 eller 15.30. Det er vigtigt, at hun ikke sover til kl 16 eller mere, fordi ...


Annonce

... søvnen så vil "æde" af nattesøvnen og I kan få problemer om natten igen...

Hun vil sandsynligvis selv begynde at sende signaler om, at hun ikke længere har behov for sin formiddagslur og aldersmæssigt er hun der, hvor hun nogle dage nok stadig har behov for den og andre dage kan springe den over. Det er med til at give lidt ekstra udfordringer hos jer, og derfor skal I naturligvis forsøge at følge de behov og signaler hun sender - men så vidt muligt holde fast i hendes ydertidspunkter - puttetid og stå op tid, så dagen ikke skrider for meget for jer, uanset hvorvidt hun har sovet to eller en lur i løbet af dagen...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Det er jo svært at gisne om tiden frem - og jeg kan ikke love jer, at hun ikke vil kunne vågne om natten, når hun bliver 18-20 måneder gammel. I den alder vil det dog ofte skyldes alder og udvikling, og ikke de udfordringer som I oplever lige nu. Situationen vil derfor være en anden. Og ja, forhåbentlig så vil hun begynde at sove bedre om natten, når dagsrytmen ændres og kører mere stabilt... Krydser alt hvad krydses kan ;)

Rigtig meget held og lykke med projektet!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce