Brev:
Slut med sut og tiden derefter
Kære Helen.
Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med ham om det længe og en aften prøvede far at putte uden og det gik fint. Det gjorde det i tre-årig dage hvor han godtnok var længere om at falde i søvn end normalt men ellers var der intet at mærke. Derfor sendte vi sutten til julemanden som straks kvitterede med en gave. Mormor havde lovet ham loge det han havde lyst til i en legetøjsbutik så han fandt en fin slut med sut gave fra dem også. Han har hele december spurgt efter sutten og har klaget lidt ved fx at sige mig stor dreng. Mig bruger ikke sut. Den udtalelse kom fx i forbindelse med at han skulle sove. Den sidste uges tid har han ikke spurgt så meget men fingrene kommer mere og mere ind i munden og det er ved at blive en virkelig dårlig vane.
Inden vi tog sutten brugte han den stort set kun når han ...
... skulle sove. Men fingrene er inde i munden konstant.
Han er fra slut september 2014 så han er ved at være stor og ingen i hans gruppe bruger sut længere.
Han har en lillesøster der er 17 måneder yngre som stadig bruger sut. Han har dog aldrig taget hendes eller kommenteret at hun fik sin ved sengetid.
Hvad er det lige vi gør ved de fingre. Vi lader ham høre musik når han skal sove - lidt som en erstatning, da han er god til at falde til ro på den måde. Han får også lov til at sove hos os når han er utryg. Han har altid haft en nusseklud som han har ved sig altid. Nye bamser bliver ikke accepteret. Men fingrene er som sagt i munden døgnet rundt efterhånden og tidligere ville han tage dem ud når vi kommenterede det. Det gør han ikke længere. Hans bluse er helt våd både på mave og på ærmer fordi han savler.
Han er 3 år og 3 måneder
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.