Brev:
Hjælp til putteritualer - 12 mdr.
Hej Helen
Vores putterutine er kørt helt ud af et sidespor, og vi vil gerne høre dine tanker og gode råd til vores udfordringer.
Magnus har været syg siden han startede i vuggestue 1/11, det har været hårdt for os alle tre med rigtig meget natteroderi. Han hoster meget og vi har 3-10 opvågninger hver nat! Hosten er ved at aftage her efter to mdr og fire lægebesøg. Vi har længe kørt “den nemme løsning” fordi overskuddet ikke har været til andet, så Magnus har i to mdr sovet i vores seng fordi det var nemmere at putte ham der, end i sin tremmeseng, og jeg skulle ikke ud af sengen om natten for at trøste ham. Men den nemme putning i vores seng vendte hurtigt, og nu er han svær at putte uanset hvor vi prøver at ligge ham til at sove.
Magnus vågner ca kl 6 og sover fortsat to lure i løbet af dagen:
Kl 9.30-11.30
Kl 15-16
Han går meget sent i seng og sover først mellem kl 20-21.
Aftenen starter med aftensmad kl 17.30, herefter et bad, leg og lidt fjernsynskiggeri i stuen til kl 19.30 hvor vi forsøger at putte til nat.
En af os går i seng sammen med ham og herfra går det løs.. Han okser rundt, kaster sig rundt i sengen, græder og vil drikke vand af sin drikkedunk ca 10 gange før han endelig falder i søvn efter ca 30-60 min. Andre gange giver vi op og forsøger at putte ham senere på aftenen hvor samme show starter.
Vi har selv forsøgt at putte ham i ...
... tremmesengen, men han skriger og laver flitsbuen for ikke at blive puttet ned i den, også selvom han er dødtræt og øjnene er lige ved at falde i. Vi trænger sådan til at få lidt kærestetid tilbage om aftenen. Hele aftenen går med putning og mange opvågninger efterfølgende.
Vi har en drøm om igen at få ham til at falde i søvn i sin tremmeseng på eget værelse som han gjorde inden sygdommen og vuggestuestart ramte os.
Magnus er glad for sin sut men har ikke knyttet sig til en bamse. Han er meget afhængig af at enten far eller mor ligger ved siden af så han kan nappe os i halsen for at falde i søvn.
Vi overvejer at lave en kold tyrker. Simpelthen flytte ham og hans tremmeseng ind på sit eget værelse igen og få lavet os et fast putteritual lignende denne:
- Efter bad: 20-30 min. stille leg i stuen (uden tv, telefon eller iPad)
- Herefter går en af os så med ham ind på værelset, tænder en lille natlampe og sætter eller ligger ham i sin seng og så synge og læse lidt. 5-15 min. alt efter hvor træt han er.
- Til sidst tilbyde ham lidt vand og slukke natlamper og sige godnat.
Vi ved dog alle at vi ikke slipper så nemt, så hvis dette bliver modellen, hvad gør vi så når han rejser sig i sengen og græder?! Skal vi blive på værelset eller gå ud A la se til metoden? Vi har din bog Børn og søvn.
Har du gode råd til hvordan vi griber det hele an?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!