Brev:
Tigerspring 18 - 20 måneder
Hej Helen.
Vi har en datter på 19 måneder der altid har sovet rigtig godt. Dette ændrede sig pludseligt fra den ene dag til den anden, og jeg kan læse mig til at det passer helt ift alderen og den udvikling der sker lige nu, så det er vi rimelig rolige med.
Jeg synes dog det bliver værre og værre og det har nu stået på i ca 1 måned.
Lige en lille opdatering af problematikken.
Det første der skete var at vi ikke måtte gå fra hende når hun blev lagt i seng. Hun lå fint i sengen men græd når vi gik. Vi prøvede at følge dine råd med at holde fast i rutiner og med at lave noget praktisk i nærheden. Gik gik ok i en periode. - hun vågnede dog 1-2 timer før normalt om morgenen.
En dag ændrede det sig til at hun ikke ville ligges i ...
... seng, og blev ved med at rejse sig grædende. Vi kunne kun få hende til at sove ved at sidde med hende ind til kroppen lidt tid og så kunne hun ligge i seng og vi blev i rummet indtil hun sov. Kunne tage op til en time. (vi har prøvet med senere i seng) Hun vågnede fortsat 1-2 timer før normalt.
Nu er det blevet sådan at hun udover ovenstående også er begyndt at vågne om natten og hun vil ikke sove videre i egen seng.
Jeg har læst din bog og alle de gode råd herinde og synes vi har prøvet det meste. Mit spørgsmål går derfor ikke så meget på gode råd, men i stedet:
Hvor længe plejer denne periode at vare? Er det normalt at det bliver værre og værre? Og kan jeg overhovedet forvente at få min godtsovende pige tilbage?
Hilsen Kristina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.