Brev:
Afvænning fra putteflasken
Hej Helen
Tak for dine svar på mine tidligere spørgsmål og problemstillinger. Nu er der sørme et nyt, der melder sig :) Sådan er det vist bare med de kære små.
Min datter er godt 12 måneder, og har fået flaske, siden hun var 3 måneder. Selvfølgelig gradvist færre flasker om dagen, og pt er der kun den famøse flaske tilbage, som hun får ved puttetid. Jeg skriver til dig, da jeg oplever, at især hendes bedsteforældre har meget travlt med at komme med gode råd omkring denne flaske. De siger, at hun jo skal til at stoppe med den og have en anden putterutine. Jeg bliver stresset over deres kommentarer, og ville derfor spørge dig. Hvornår er det godt at stoppe med flasken? Hvis vi fortsætter lidt endnu, skal det så være mme eller almindelig mælk i flasken?
Vores putterutine er lige nu at hun får nattøj på, børstet tænder, siger godnat ...
... til sine bamser, og så sidder/ligger hun hos den der putter, og får sin flaske. Ofte drikker hun ikke så meget, og skubber flasken væk efter noget tid, og gør tegn til at hun vil over i sengen. Andre gange bunder hun det hele i en køre, og kommer så over. Som hovedregel falder hun altid i søvn af sig selv i sengen, efter vi har forladt værelset.
Skulle hun vågne kort om natten, er det desværre her nødvendigt at give hende noget mælk igen, da hun ellers ikke vil falde til ro igen. Sådan har det ikke altid været, for hun har sovet hele natten. Det er først inden for den sidste måned, at hun er begyndt at vågne op og være lidt ked af det. Så jeg ved ikke, om det er lidt af et sidespor, at hun så får mælk der også.
Håber du kan hjælpe mig. Hvornår bør vi stoppe med denne putteflaske, og hvordan gør vi det?
Med venlig hilsen
Stephanie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.