Svar: Vuggestue start og gråd
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Jeg hæfter mig ved at du skriver "pædagogerne siger, at han kort tid efter jeg har afleveret ham falder til ro og er glad igen, så han er ikke ked af det hele dagen". Det er netop vigtigt - at han kan trøstes af pædagogerne og komme videre med dagen.
Derudover så lyder det som om, at det er en rigtig god vuggestue - du fortæller, at pædagogerne har ringet til dig en enkelt dag, fordi de ikke har kunne putte din dreng, du fortæller også, at de har sat en rejseseng ind i et andet lokale, fordi de fornemmer, at han så sover bedre.. Det lyder meget omsorgsfuldt og som om, at de forsøger at vægte hvert enkelt barns behov. Derfor er jeg ikke umiddelbart så bekymret over, at din dreng græder, når du afleverer ham.
Han er stadig så lille, at det er svært for ham at forstå, hvorfor du går og han kan heller ikke forholde sig til en forklaring om, at du kommer og henter ham igen.. han mærker bare at du går, og det er naturligt svært for ham.
Man taler om at børn har et dobbeltsocialiseringsrum... Børn protesterer ofte over at skulle af sted, det er hyggeligt og trygt at være hjemme, det er dejligt at ...
... være hos mor, og det er bestemt ikke rart at blive afleveret i favnen på en anden. Men ikke ret lang tid efter, så er de glade igen, glade for at være der, være sammen med de andre børn, den anden voksen osv. Og når man så henter, så sker der ofte det samme. Her kan der opstå en ny protest, nu var det jo lige så hyggeligt, hvorfor skal man så hjem, hvorfor skal det slutte nu. Det er her at barnets dobbelt-socialiseringsrum mødes og konflikten opstår. Det er svært at skifte situation, det er svært at finde ud af, hvad man skal, - både når man bliver afleveret og når man bliver hentet... Det er svært at skifte mellem de to verdener - hjemmet og institutionen.
Det kan nogle gange hjælpe, hvis han have et overgangsobjekt med - det kan være en bamse, en putteklud/sutteklud, slaskedukke eller lignende, som medbringes mellem hjem og institution. Det at medbringe noget fra den ene verden til den anden kan nogle gange gøre overgangen lettere for ham og så vil han også kunne putte sig med dette, når han lægges til at sove :)
Jeg håber, at du kan bruge mine tanker lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :) Fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.