Svar: Babymælk og grøntsagsmos
Hej med dig
Du kan roligt fortsætte med Arlas Babymælk til grøntsagsmos og i tudkop til din datter. Det er en rigtig fin erstatning, den er økologisk, og indeholder de næringsstoffer, som en modermælkserstatning bør indeholder. Der er ikke nogen grund til at skifte til et andet produkt, hvis din datter er glad for den, hun får nu:)
Du kan også roligt bruge den, når din datter bliver 6 måneder. Eller du kan her vælge at tilbyde hende Arlas tilskudsblanding, den hedder "Baby & Me 2". Når producenterne anbefaler at man skifter til type 2 ved 6 måneders alderen, så er det fordi de ofte indeholder mere jern. Det er således med til at sikre barnet ekstra jerntilskud på en let måde. Men i følge Sundhedsstyrelsen behøver du ikke skifte til type 2/tilskudsblandinger, hvis barnet trives med type 1/modermælkserstatning, og du i øvrigt sikrer jernbehovet via f.eks. kød i grøntsagsmosen og grovere grødtyper...
Med hensyn til grøntsager, så må din datter gerne få grøntsagsmos med milde grøntsager som kartoffel, gulerod, blomkål, broccoli, squash og lignende nu. Du kan variere lidt mellem de forskellige, for at variere smag og ...
... konsistens lidt for hende :)
Når hun bliver 6 måneder, så vil hun sandsynligvis være parat til alle mulige slags grøntsager: kartoffel, gulerod, squash, blomkål, broccoli, pastinak, persillerod, løg, jordskokker, hvidkål, peberfrugt, skorzonerrødder, spidskål, rosenkål, savoykål, ærter, majs, grønne bønner, grønkål, porrer, tomater (uden skræl), agurk, avokado osv.
Også rodfrugter kan gives fra 6 måneders alderen - selleri, spinat, rødbede og fennikel indeholder dog nitrat. Hun må gerne få det, men ikke i større mængder. Generelt er rodfrugter dog en rigtig god idé - de har en naturlig sødme og mange børn kan rigtig godt lide rodfrugtsmos. Hvis I selv laver bagte rodfrugter i ovnen, kan du sagtens lave mos til hende af dem, når hun bliver 6 måneder, det vil hun sikkert godt kunne lide :)
Det er en god idé at tage udgangspunkt i de grøntsager, som I voksne selv spiser, på den måde får hun naturligt familiemad, det bliver blot serveret i en konsistens som hun kan kapere og er parat til :) Og skal I på tur, kan det også være praktisk med mos fra glas, - det kan også være med til at give lidt ekstra variation :)
Fortsat god appetit!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Drikkevarer til børn
Små børn bør drikke mælk og vand.
½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.