Annonce

Annonce

Brev:

Motorisk spørgsmål


3. august 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Motorisk spørgsmål

Kære Helen.

Tak for dit sidste svar – desværre syntes vi ikke, at det har gjort en forskel. Men Vilhelm starter i dagpleje på mandag den 7. august, så der sker alligevel nok ændringer i den forbindelse.

Vi har nu endnu et spørgsmål omhandlende motorik… Vilhelm begyndte at rulle begge veje da han var knap 6 mdr., og da han var 8 mdr. begyndte han at møve sig frem (skubbe af med fødderne og trække sig frem med armene). Da han var 9 mdr., kunne han side selv. Den sidste lille mdr. har han utrolig gerne ville op og gå dvs. vi holder ham i armene/hænderne og han går. Det er ikke noget vi har øvet med ham eller fremprovokeret men bare noget som skete.

MEN MEN MEN han kravler endnu ikke og prøver heller ikke at stille sig op ad ting (dvs. han kan ikke selv komme op i noget der ligner stående for så at kunne gå derfra) og kan heller ikke sætte sig op selv. Siden han lærte at gå med os i hænderne, har han været meget utilfreds og vil oftest ikke ligge og lege selv, men kun lege nå vi er sammen med ham (og det ikke altid) og aller helst gå med os i hænderne eller bæres rundt og se på ting... Han plejer at være ekstremt god til at lege selv og en meget glad og nem dreng.

De sidste par uger har han været meget sur og pjevs – han kan begynder at græde over ingenting, og bliver ...


Annonce

... meget sur hvis der er noget som ikke passer ham/noget som ikke er som han gerne vil have det skal være… Hertil skal det tilføjes, at han den sidste mdr. tid har fået 4 nye tænder. MEN jeg tror og håber nu også meget det hænger sammen med hans motoriske kunnen. Hvad tænker du? Vi tænker på om vi skal søge hjælp altså en fysioterapeut/osteopat eller lignende, eller om vi skal vente og se tiden an?

Vi har selv glatte trægulve, og dagplejeren har tykke tæpper. Forhåbentlig sker der noget motorisk når han starter i dagplejer og også kommer mere blandt andre børn og ser dem bevæge sig…? Vi tumler med ham så godt vi kan, men det er sin sag når han vejer omkring 10 kg… Da han var lille havde han silent refluks, og vi tumlede derfor ikke særligt meget med ham, da han så fik sure opstød. Han er en lille buttet dreng – og vi ønsker derfor særligt ikke, at han skal komme bagud motorisk og risikere at blive ekskluderet og på sigt mobbet og derved øge risikoen for overvægt. Vi har overvægt i den ene del af tætteste familie…

Det virker til at han aldrig har været den hurtigste motorisk, men til gengæld har han altid snakket ekstremt meget og ELSKER sang. Han kan nu med sikkerhed sige HEJ.
Vi håber du kan hjælpe os med lidt gode input.

Med venlig hilsen
Vilhelm og Vilhelms mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00

Kære Helen Vores datter er det sidste stykke tid (ca 3 uger) begyndt at...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annoncer

Annonce