Brev:
Nattehysteri
Hej Helen,
Min søn er pludselige begyndt at blive meget ked af det om natten, han er for det meste rigtig let at putte, men om natten når han vågner har jeg svært ved at aflæse ham.
Han sover på eget værelse. Når han vågner og græder går jeg selvfølgelig ned til ham med det samme og kigger til ham, jeg giver ham altid sutten for at se om han falder til ro. Jeg gør det også så jeg ikke skal stresse over at lave en flaske med en meget ked baby.
Ind til for en uge siden, faldt han til ro, bevægede sig måske, men var rolig når han fik sutten og indtil jeg kom med flasken.
Pludselig er han nu helt hysterisk når han vågner, han bliver slet ikke rolig af at få sutten han græder bare højlydt videre.
Har du nogle tanker om hvordan jeg kan gøre så han bliver mindre ked af det?
Jeg har nogle enkelte gange taget ham op og med ud at lave flasken, men det gør processen meget besværlig og han vågner meget mere op af det. Han bliver en smule mindre ked af det ...
... men ikke meget.
Jeg har svært ved at aflæse hans tegn fordi han bliver så ked af det og tænker nogle dage på om han reelt har brug for maden eller om det mere er sutten og trøst.
Bonus info: Han sover fra kl. 18-19 (hvor han får flaske), nogle dage vågner han inden kl. 00, så får han sutten og falder i søvn igen, kl 00 får han flaske. De fleste dage tager han en flaske mere i løbet af natten omkring kl 04. andre dage sover han til kl. 6-7 uden, der står vi op og får grød. Han får frugt inden formiddagsluren omkring kl. 10 (typisk en kort lur), frokost serveres kl. 11-12, så får han en flaske til eftermiddagsluren (typiske 1-2 timer). Når han står op får han eftermiddagsmad, og aftensmad omkring kl 17.30.
Udviklingsmæssigt sker der rigtig meget, han kravler næsten og kommer hurtigt fremad, derfor er jeg godt klar over han går igennem meget, men jeg er meget frustreret over han bliver så ked af det.
Håber du kan hjælpe med et par råd.
Med venlig hilsen
Kris
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig