Brev:
Kan vi komme på rette spor igen?
Kære Helen
Tak for dit svar på mit sidste brev og nogle gode bøger. Jeg har både den omkring søvn og mad, og bruger dem tit :)
Dog skriver jeg til dig igen, da jeg føler vi er gledet ud på et sidespor med hans rytme. Og har svært ved at se hvordan vi skal rette op på det.
Indtil videre har jeg ammet ham i søvn både om dagen og nat. Men han er nu ofte begyndt ikke at falde i søvn og i stedet blive ked og bukker sig bagover. Og jeg vil ikke have, at han skal græde sig i søvn!
Den første lur ligger alt mellem kl. 8 og 11:30. Og varer alt mellem 30 min og 2,5 timer. (Hvis han falder i søvn kl. 8, sover han typisk kun 30 min). Hvis han ikke falder i søvn med amningen, er jeg nød til at tage ham i bæreselen og gå en tur indtil han falder i søvn. Så snart han lukker øjnene flytter jeg ham til barnevognen og puttes med dynen.
Jeg triller kun vognen, når han begynder og flytte lidt på sig og ikke kan finde ro. Det gør jeg hele hans lur igennem.
Den anden lur ligger alt mellem kl. 13 og 16:30. Hvor forløbet er det samme som første lur. Luren varer alt mellem 30 min og 1,5 time.
Af og til er der en tredje lur.
Aftenputning har indtil videre foregået sådan, at han får ren ble, nattøj på, vi trækker gardiner for, ammes enten siddende eller liggende i sengen, mens jeg synger den samme sang og dynen puttet omkring ham. Jeg prøver at tage brystet til mig, så snart det er muligt. Søger han det igen, ligger jeg ham til, hvis ikke flytter jeg ham over til egen seng. Dog vågner han oftes helt op igen, ...
... når jeg flytter ham, trods af at jeg gør det så snart øjnene triller og han er tydeligt ved at falde i søvn. Jeg nusser ham og forsøger at hjælpe ham med at finde ro, men lykkes ikke. Og så må jeg enten ligge han til igen eller gå rundt og vugge ham, eller gå ind i stuen igen.
Hvis han ikke falder i søvn i første omgang, starter vi så forfra med amning, sang og dyne. Så han ender typisk med, at blive lidt overfyldt med mælk.
Han sover nogenlunde kl. 21-6:30. Med amning ca. Kl. 23:30, 02:30 og 05. Efter anden amning (kl. 02:30), sover han mere uroligt resten af natten og er meget svær at ligge tilbage i egen seng uden han vågner. Han vågner ofte helt mellem kl. 03-04, hvor vi bruger ca 1 times tid på at få ham til at sove igen.
Hvordan kommer vi på rette spor igen? Skal vi lave helt om i putteritualet? Eller er det er andet sted vi skal sætte ind? Skal vi droppe aftaler for en tid til vi har fået en rytme?
Vi har tidligere haft fint gang i skemaden. (Af og til sover han forbi frokosten, så må springe den over). Men han er begyndt at afvise skeen. Han smiler og griner når vi går i gang, han smager lidt på det, men bliver hurtig uinteresseret og lidt utilfreds. Vi har prøvet at holde en uges pause, men med samme resultat ved opstart igen. Så her er det også lidt en udfordring, at få skabt en rytme.
Jeg er rigtig ked af at det er endt ud på denne måde! Og ønsker at vi kan få lidt mere rytme og han trygt kan overgive sig til søvnen.
Håber du kan hjælpe os på rette spor igen.
Bedste hilsner
A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Dagtilbud til børn
Vi har i Danmark kommunale dagtilbud til vores børn.
Dagtilbud omfatter:
- Vuggestuer og dagplejeordninger for ½-3 årige
børn
- Børnehaver for 2-6-årige
- Aldersintegrerede institutioner for flere aldersgrupper
- Fritidshjem
- Skolefritidsordninger (SFO) for børn i skolealderen.
Aldersopdelingen kan variere lidt fra kommune til kommune.
Hvis I ønsker at få jeres barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.