Annonce

Annonce

Brev:

Stoppe med (nat)amning


29. juni 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Stoppe med (nat)amning

Kære Helen.

Tak for en virkelig god brevkasse. Du har en dejlig varme og respekt for børnene.

Jeg skriver til dig, da jeg gerne vil stoppe natamningen af vores dreng på 20 måneder, og derfor faktisk også tror, jeg må stoppe med dagsamningerne. Han er rigtig glad for amningerne, og jeg har det fint med det. Jeg kunne godt stoppe uden at savne det, men fortsætter også gerne lidt endnu. Det vigtigste for mig er, at ammeforløbet sluttes af på en god måde.

Pt bliver han ammet, når vi kommer hjem i hverdagene og om morgenen. Nogle dage en gang ekstra. Natamningerne har været helt væk, men er kommet tilbage… For to måneder siden ammede han hver 2. til 3. time hele natten, og det blev vi nødt til at stoppe. Både pga. af vores søvnbehov, men også for at skabe plads til rigtig mad i maven.

Jeg prøvede i en lang periode at skabe nye rutiner, afkorte amningerne, lirke brystet ud mm. men det fungerede simpelthen ikke. Jeg havde til gengæld held med at introducere en puttebamse, som han er meget glad for og selv spørger efter. Han bruger også sut, men kaster den væk, når han gerne vil have mælk Det endte med at far tog over og den første aften var den lille ked af det ved putning og en enkelt gang i løbet af natten. Herefter har han ikke været utilfreds og bliver stadig puttet uden amning (for det meste af far). Han har altså været virkelig god til at acceptere den nye rutine.

Jeg fortsatte med at amme om dagen, da vi begge er glade for det, og fordi, der ikke skulle være for store ændringer. Der skete imidlertid ...


Annonce

... det, at han begyndte at vågne tidligere og tidligere, og nu vågner han nogle gange kl 02 og beder om ”mo-mælk”.

Jeg vil rigtig gerne stoppe natamningerne, men jeg tror ikke, han kan finde ud af kun at amme om dagen. Så, jeg tænker, at jeg må stoppe med dagsamningerne også, og gøre det som det første denne gang. Er du enig i det?

Jeg har igennem den seneste tid forsøgt at skabe nye rutiner. Når vi kommer hjem, kan han godt acceptere, at vi først spiser lidt mad, men herefter beder han om mælk. Det samme om morgenen. Her kan jeg nogle gange lokke ham til at lege lidt eller spise morgenmad, men så beder han nogle gange om mælk. Det kan han også gøre, hvis han bliver ked af det. Når jeg ikke er her, kan han nemt trøstes af andre og tager også sut. Han er glad, trives og udvikler sig rigtig godt både sprogligt og motorisk. Han er glad for storesøster (og omvendt) og har et fint gåpåmod. Han er bare skøn.

Spørgsmålet er, om jeg skal tro på, at jeg kan ændre rutinerne helt om dagen og trappe amningerne ud på den måde og herefter slutte natamningerne (igen)? (Og natamningerne bliver jo desværre nok et brat stop igen). Eller bliver jeg nødt til at stoppe mere brat med dagsamningerne også? Jeg har jo egentlig ikke travlt, men føler mig alligevel presset af, at han skal passes en enkelt overnatning i løbet af sommeren, og der vil også komme en overnatning i sensommeren. Her tænker jeg, det kan blive svært, hvis natamningerne ikke er stoppet. Hvad tænker du om det?

Jeg ser frem til at høre dine tanker og ideer.

Bedste hilsner,
A

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Øjenbetændelse

Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.

Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.

Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce