Brev:
Sammensovning udfordring
Hej igen Helen :)
Vi har også "lidt" søvn udfordringer .
Vi bor i et lille hus med kun et soveværelse på 1.sal, og da E (på 2,4) altid har sovet meget urolig og har mange drømme sover vi i samme rum. vi har en helt fast putte rutine efter aftensmadden. børste tænder, ren ble og i nattøjet. så går vi oven på, og en sidder hos mor og en hos far. så får A(på 9 måneder) sutteflasken og E får en suttekop med sukkerfri saft. ved godt det ikke er for smart, men hun har haft en del bøvl med nyrebækken betændelse af flere omgange så vil være sikker på at hun får nok væske, og det får hun ikke altid om dagen (lige meget hvor meget vi prøver).
Så læser vi to bøger, de kommer over i hver sin seng på hver sin side af vores seng, vi synger et par stille sange og siger at vi lige skal ned og rydde op og feje gulvet. så starter "festen" de skriger og råber, og hyler (de får ikke lov til at være ulykkelig ked af det). vi går op til dem med jævne mellemrum taler med små stemmer, og giver E tryk masage for af få "det vilde ud" som hun siger indtil de sover, det kan tage op til 2 timer!!!.
Men festen stopper ikke her for de er begyndt at vågne flere gange om natten. de har altid kommet over til os når de vågner men nu vækker E lillesøster, når E kommer over i vores seng og mener at det er morgen både kl 1. 3 4 og 5. A forlanger meget mælk i flaske, også i løbet af natten. hun får ellers det hun skal have i løbet af dagen. ...
... det er svært at vide hvor meget hun spiser da hun VIL spise selv.
Hurtig gennemgang af A dag
kl 6 op
kl 7 grød
kl 08.45 150ml flaske (her er hun så træt at hun nægter at spise noget)
kl 09.00 ud i barnevognen
kl 11.30 op
kl 12.00 rugbrøds mad eller rester fra dagen før.
kl 13.30/14.00 120 flaske og anden lur.
kl 15.00/15.30 op
kl 15.30 smoothies eller frugt eller en bolle
kl 17.30 aftensmad
kl 18.30/19.00 150ml flaske og god nat.
har prøvet at putte flere spise pauser ind men hun tager meget lang tid om at spise, så hun kan næsten ikke nå det når hun også skal nå at lege inden hun skal sove. hun er begyndt at bruge baby tegn, og er god til at sige når hun vil have noget at drikke. hun øver sig og får derfor tit tilbudt vand.
Men ja hun vil stadig have meget mælk om natten. derud over er men meget rasløs i sengen. kan hun være sulten eller er det bare et stadie?
Vores soveværelse er helt mørkt med en lille vågelampe tændt så jeg kan se til at finde sutter og lave flasker. er det fint nok?
I starten(det første halve år) sov jeg med A nede i stuen og det gik godt men det er jo ikke en holdbar løsning, men det er det heller ikke nu så hvad kan vi gøre?
Vi har prøvet bogen om kaninen der ikke ville sove men uden virkning(måske hun ikke er gammel nok?) Far og mor har ikke sovet igennem nu i over 2 år så er ved at være en smugle trætte.
Med venlig hilsen
Hippie mor og far A.K.A Zombierne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.