Annonce

Annonce

Svar: Overnatning ude første gang


16. maj 2017

Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

I en alder af 14 måneder, vil det være fint, at I lader jeres datter passe den weekend, hvor I skal til bryllup - og da jeg ved fra dit tidligere brev, at I og hun har et nært forhold til fars forældre, og at de er en stor del af hendes hverdag, så vil det være oplagt, at det er dem, der passer hende.

Og jeg er faktisk ikke helt sikker på at en prøveweekend nødvendigvis gør nogen forskel. Der er så mange ting, der spiller ind på, hvordan en pasning lige kommer til at forløbe, og der er ingen garanti for, at en prøveweekend giver et billede af, hvad der sker den weekend, hvor det så "gælder"... Og da hun er så vant til at blive passet af farmor og bedstefar, så tænker jeg umiddelbart, at det nok ikke vil gøre den store forskel.. men hvis det kan give jer og farmor og bedstefar lidt mere ro i kroppen, så kan I naturligvis godt lade hende overnatte en enkelt nat for at prøve det af. Det skal så nok være 1-2 weekender før brylluppet.

I 10-12 måneders alderen passer det ofte med 2 amninger dagligt, som du også giver hende nu, og efter 1 års alderen vil det ofte være fint at trappe ned til en amning, som så kan fortsætte lige så længe både mor og barn er glade for det...

Og det er altid lettest at stoppe en amning, hvis både mor og barn er enige om det. Derfor må du forsøge at lægge mærke til din datters signaler og stille og roligt forsøge at erstatte brystet med et nyt ritual, som så må tage mere og mere over. I 12-18 måneders alderen vil mange børn f.eks. begynde bevidst at bruge en putteklud, puttebamse, slaskedukke eller lignende, og i takt med at du trapper amningen ud, så skal du sætte ...


Annonce

... dette i stedet. Så bamse, klud osv. stille og roligt bliver en substitut for mor og dermed også for brystet.

Det vil f.eks. også være rigtig fint, hvis I allerede nu indfører en godnatgrød, som en fast del af hendes putteritual, og sammen med grøden kan hun få lidt mælk (MME) eller vand af en kop. Og stille og roligt kan grød og mælk af kop så også erstatte amningen før putning og sikrer, at hun er fyldt tilstrækkeligt op før natten.

Hvis det ikke lykkes for dig at stoppe amningen helt, før I skal til bryllup, så sker der ikke noget ved det. Så kan hun stadig få grød og mælk, som hun plejer, blive puttet med samme ritual, som hun kender og er tryg ved - men mors bryst vil mangle. Det er dog ikke sikkert, at hun vil savne dette, hvis hun har de andre ting, og det at du ikke er der, gør det naturligt lettere for hende at undvære det helt. Du skal medtænke, at hun jo om dagen også sover fint uden brystet, her er du der jo heller ikke, så hun kan godt sove uden, og hun er i stand til at blive puttet af andre - både far, farmor og vuggestuepersonale - og når hun kan om dagen, så kan hun også om aftenen - især når hun bliver 14 måneder...


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Det burde altså godt kunne lade sig gøre at få det hele til at gå op i en højere enhed, og hvis det viser sig, at hun i 14 måneders alderen savner dig rigtig meget, så er der naturligt langt til Århus. Men hun vil være sammen med sin farmor og bedstefar, som hun kender rigtig godt, som elsker hende højt og som vil gøre deres bedste for hende, og det vil derfor ikke skade hende, at du og far ikke er der en enkelt nat :)

Håber dette giver lidt ro med på vejen :)

Rigtig god weekend, når I kommer så langt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce