Annonce

Annonce

Brev:

Natteroderi - 10 mdr.


10. maj 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Natteroderi - 10 mdr.

Kære Helen.

På forhånd undskyld hvis det hele er lidt rodet, men jeg er så træt… træt, træt træt og jeg har været det i 10 mdr.

Vores lillebror har siden november været sløj og syg on/off. Været plaget af lungebetændelse, astmatisk bronkitis, falsk strubehoste, mellemørebetændelse og væske på ørerne og for 1,5 mdr fik han lagt dræn. Alt dette påvirker jo selvfølgelig hans nattesøvn og hans tremmeseng står permanent med hævet hovedgære. Jeg har ikke tal på hvor mange nætter jeg har måtte sidde i en lænestol med ham og sove. Da han fik lagt dræn havde vi 14 dage med kun 1-2 opvågninger og natten, men så fik han hoste igen… Det er som om han bare skal se et barn med snotnæse i storesøsters børnehave så hopper virus på ham.

Vi render til vores læge jævnligt og han er så medfølende og håber da også på at vejret snart bliver bedre og lillebror han blive helt på toppen igen. Han siger vi skal give ham panodil når det er værst med hoste/snot/flåd fra ørerne/ og det gør vi så en gang imellem når det er helt skidt….

MEN når lillebror er på sit friskeste så er vores nætter fortsat af Pommern til! Jeg er så træt.

Vi skiftes til at putte ham med en flaske ca. 200 ml, har meget de samme ritual, ca. 19.45. Nogle dage tager det 20 min, fra vi starter til han sover, i dag tog det 1,5 time. Han bliver efter flasken puttet i sin egen seng på eget værelse, der han har sovet siden 4 mdr. Han ligger så fint og putter med sin bamse mens vi synger godnatsang, men herefter begynder han at karte rundt i sengen, sætter sig op, rejser sig op, snakker, og vil gerne op, men er sjældent ked. Bliver det kun hvis vi går fra værelset. Vi lægger ham ned, sidder lidt og tysser og holder en rolig hånd på ham/hos ham/ holder i hånden og sådan fortsætter det indtil han giver sig.

Vores nætter består af 6-8 opvågner, hvor han græder, sidder/står ...


Annonce

... op i sengen og vil gerne op. Jeg lægger ham ned, putter ham og nusser ham lidt til han falder i søvn, jeg går i seng, men ofte efter 5-15 min så kalder han igen og sådan kan vi få et par timer til at gå! Hvis jeg tager ham op så falder han nogle gange til ro andre gange bliver det bare værre og så er det kun en flaske der kan give ro igen.

Han har længe, ca. 4 mdr., kun fået een flakse om natten og den har indtil for 1 mdr siden ligget mellem kl. 2-4. Men nu han melder sig tidligere og tidligere. Nærmere kl. 23-24. Og nogle nætter vil han helt tydeligt også gerne igen kl. 4.

Jeg har forsøgt at skifte modermælkserstatningen ud med kamillethe, det tog han gerne, men han meldte sig bare endnu hurtigere igen. Han bliver helt hysterisk hvis jeg tilbyder ham vand i flaske eller på kop.

Storesøster har altid sovet godt og sov igennem fra 8 mdr. Vi har forsøgt samme metoder, men ro, drosle-ned-tid, godnatsang og væren tilstede som med hende.

Lillebror er en stor dreng (5 kg ved fødslen og har fulgt egen kurve siden) og har ikke ernæringsmæssigt brug for den flaske om natten, men jeg kan slet ikke overskue at tage fat på den ”kamp” at komme af med den, fordi vi i forvejen sover så lidt/dårligt om natten.

Vores dag se ca. sådan ud:

6.30 vi vågner og står langsomt op, vækker storesøster kl. 7.
7.30 morgengrød og fingrefrugt.
9.30 formiddags frugt og bolle
10.00-11.30 sove lur ofte med 1-2 opvågner med gråd.
12.00 frokost, rugbrødshapser, kogt grønt eller mos
14.00 frugt og grød
14.30-15.30 sove lur
16.15 lidt frugt eller grave grønt sammen med søster efter børnehaven
17.45 aftensmad
18.45 vi gør sengeklar sammen med storesøster.
19.45 flaske og putte.
23-30 flaske

Hvorfor sover han så dårligt? Er der noget vi overser? Hvordan pokker kommer vi af med det spiseri om natten?

Kærlig hilsen
ZZZZZZzzzzzz

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce