Brev:
At falde i søvn uden gråd
Hej Helen
Jeg håber, at du kan hjælpe os med lidt inspiration til, hvordan vi får vores lille trold til at falde i søvn uden at det er med skrig og skrål.
Søvn har altid været en udfordring, men vi er dog kommet meget langt, hvis jeg bare tænker nogle måneder tilbage, hvor alt søvn foregik på mig. Nu sover vores lille A (som nu er 10 måneder), to lurer af 11/2 times varighed, 2 timer hvis vi er heldige, i sin barnevogn. Og hun kan nu falder i søvn i sin seng, som står helt op ad min og sove der indtil midnat. Herefter ender hun gerne over hos mig, for så får vi sovet resten af natten, og søvn er efterhånden tiltrængt.
Jeg har egentlig ikke noget problem med, at hun ender hos mig, så længe hun kan sove det første stræk selv.
Problemet er at hun langt de fleste gange bliver noget så tosset og ked af det, når hun skal sove. Hun er træt nok og ikke for træt, og kan egentlig også se ud som, at det er meget rart, når hun bliver lagt. Men lige inden hun falder i søvn, og nogle gange også efter kort tid med lukkede øjne bliver hun så ulykkelig og tosset og gearer sig selv op igen. Ofte bliver hun sur allerede, når vi ligger hende. Det gælder både dag og nat. Måske virker hun bange for det med at falde i søvn eller stædig og bare ikke vil give slip. Det er synd for hende og frygtelig opslidende.
Jeg synes, at vi har fået lavet nogle gode putteritualer, som vi har kørt med over de sidste 4 måneder. Om morgenen ved ...
... hun tydeligt, at vi skal aflevere storesøster i børnehaven, så på vej ud skal jeg ikke sove, men når vi går hjem, skal jeg (men alligevel bliver det med skrål langt de fleste gange). Eftermiddagsluren ved hun også. Hun kommer i soveposen, vi krammer lidt og så skal hun i barnevognen. Om aftenen får hun nattøj på, flaske og kram og hygge i sofaen, børstet tænder, i soveposen inde soveværelset, læse en bog, kramme og synge sang og ned i sengen, når sangen er slut og sidste vers nynnens en gang til, mens hun ligges til rette, og jeg ligger mig ved siden af. Vi har prioriteret, at det er mig der har puttet hver aften, for at det skulle være trygt, for når far putter kører hun helt op. Vi har prøvet, at han har gjort alt det indledende op til puntning, men når han går i soveværelset med hende for at læse, bliver hun helt ulykkelig. Vi tror på, at denne morsyge/glæde går lidt over af sig selv, når far går på barsel lige om lidt. Det er i hvert fald erfaringen fra den første.
Men hvad kan vi mere gøre, for at få hende til at blive tryg, når hun skal sove, så hun ikke bliver så ked af det og det ikke skal tage så meget tid og energi?. Håber du kan hjælpe os lidt.
Hun får stadig en flaske omkring midnat, men hun spiser ikke ret meget i løbet af dagen, så den virker rimelig nok. Hun vågner også fra både lurer og om aftenen med gråd, men der kan vi lige vippe vognen eller sige shhhh, og så sover hun videre.
Mange hilsner fra J
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.