Brev:
Udfordringer med skemad - 7 mdr.
Kære Helen
Jeg har en datter på 7 måneder, som i en måned har fået skemad og "rigtig" mad. Hun har dog fra starten brokket sig meget under måltiderne og det har været svært, at få hende til at spise grød. Jeg har din bog om børn og mad og har brugt opskrifterne på grød og andet herfra.
Til morgenmad får hun havregrød med moset banan, men spiser typisk kun meget lidt før, hun afviser skeen og brokker sig højlydt. Derfor har hun de seneste dage fået en 1/3 Skive bondebrød med smør, små stykker æg og banan i hånden. Det går bedre med denne type mad. Det tager dog meget lang tid for hende at spise de små bider og efter en halv time bliver hun utålmodig, og vi må stoppe.
Til frokost prøver jeg også at få lidt grød i hende, men her gentager ovenstående sig. Hun får derfor samme mængde bondebrød med pålæg og agurk og ...
... lignende i hånden.
Om eftermiddagen er hun heller ikke glad for frugtmos med ske, men vil gerne sidde og sutte på blød frugt.
Til aften går det lidt bedre med kartoffelmos med grøntsager og kødbolle og lidt sovs, men det er typisk også med megen brokkeri.
Jeg er lidt nervøs for, om hun efter ovenstående får mad nok mad og vil gerne kunne give hende grød for at mætte hende ordentligt. Hvad tænker, du om dette, og kan jeg gøre noget for at stoppe brokkeriet og få hende til at spise, hvad jeg serverer?
Jeg ammer hende typisk efter lur, venter en time, hvorefter hun får mad, og ammer hende igen inden lur, da hun ikke er glad for at drikke vand af kop, og jeg gerne vil sikre, at hun får væske nok. Har du evt. gode råd til at få hende til at drikke vand?
På forhånd tak for hjælpen😊
Bedste hilsner
Lise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.