Brev:
(Natte)amning og grød
Hej Helen
Jeg har før skrevet til dig angående min søns måltider, og nu vender jeg tilbage omkring samme emne:
Min søn, der lige er blevet 7 måneder og vejer lidt over 9 kg, er glad for sin natteamning, hvor han stadig går godt til makronerne, men har for tiden svært ved at falde i søvn igen og til ro efter denne amning.
Jeg bor i Belgien, hvor man starter tidligere på arbejde end i DK, og han går allerede i vuggestue (jeg arbejder på deltid), hvor han spiser grøntsagsmos (med lidt kød) og frugtmos om dagen med stor appetit. Han får vand til og mellem måltiderne. Hvis han af den ene eller anden grund ikke spiser nok i vuggestuen, eller virker sulten, får han min udmalkede mælk på flaske.
Om morgenen, om eftermiddagen og sen aften (inden putning) og om natten ammer jeg ham (dvs. 4 x dagligt). I weekenden, når han er hjemme, ammer jeg ham også inden middagsluren.
Om aftenen, mellem eftermiddagsamningen og putteamningen, får han pt. lidt hirsegrød derhjemme (ca. 100 gram med modermælkserstatning i). Det giver ham og os et godt søvnstræk fra kl 19.30/20 ...
... til alt mellem kl 1.30-3.30. Det er pt. lidt som vinden blæser med, hvornår han vågner for at blive ammet om natten. Han sover de fleste dage videre til ca. kl 7. Nogle gange kl 8.30 i weekenden.
- Hvor meget grød kan vi give ham om aftenen (i gram)? Han skulle jo stadig gerne drikke en del mælk hos mig, tænker jeg.
- Hvornår kan han forventes at sove hele natten, dvs. fra kl 20-7? Hvilke tegn vil han typisk give på, at han er ved at "være klar"?
- Jeg vil også på sigt introducere morgenmad (grød), og erstatte aftengrøden med grøntsagsmos, men tænker ikke, at jeg pt. skal tage endnu en amning, morgenamningen, ud af hans ernæring. Hvornår kan jeg gøre det?
Ja, vores hverdag er jo noget anderledes, og mindre fleksibel, end for en dansk mor på 1 års barsel, men jeg håber du alligevel har nogle gode råd og fif til os.
Vores søn er generelt super glad, aktiv og tilfreds, også i vuggestuen - især nu hvor han ikke, som i de 3 første måneder af sit liv, har kolik, reflux og utrolig meget luft i maven ;-)
Kærlige hilsner
fra den lille, internationale familie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.