Annonce

Annonce

Svar: Kronisk forstoppelse


4. april 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære frustrerede mor

Tak for dit brev og fine beskrivelse af din lille dreng :)

Det lyder helt rigtigt, og du har helt ret - når din dreng har forstoppelse, en rift der ikke vil hele og det bløder fra endetarmen, så gør det rigtig ondt på ham. Og derfor holder han sig naturligt mere og mere, hvilket gør det sværere at komme af med afføringen, og han bliver mere og mere bange og utryg ... og det går naturligvis ikke.

Du er nødt til at kontakte din læge igen, og hvis det ikke er muligt for jeres læge at ændre på afføringsmidler osv. så I finder noget der fungerer, så må lægen henvise jer videre til børneafdelingen, så din dreng kan blive undersøgt. Det er vigtigt at finde ud af, hvorfor han konstant er forstoppet og naturligvis afhjælpe det.

Nogle børn får en streptokokinfektion omkring anus - det hedder en perianal streptokokinfektion. Det gør ondt, og det gør at barnet holder sig og problemet bliver værre. Jeg synes du skal drøfte denne mulighed med jeres læge, så han kan blive behandlet, hvis det er det han har. Hvis han har tendens til rød numse, har en skarpt afgrænset rødme omkring endetarmen, og du evt. også kan se sårdannelse eller betændelse, så kan det være en streptokokinfektion. Lægen kan pode for at se, om det er tilfældet, og det behandles med antibiotika.

Med den alder din dreng har, så er det vigtigt, at sikre ham varieret ...


Annonce

... kost - og det er rigtig godt, at du er opmærksom her. Udfordringen er dog lidt, at han nu begynder at spise mere selektivt og dermed vælger flere fødevarer fra - og det kan gøre det lidt sværere at holde maven igang naturligt. Prøv dog at variere så meget du kan.

Sørg også for at han får masser af væske. Det er vigtigt at sikre, at forstoppelsen ikke skyldes, at han ikke drikker nok. Ligesom fiberrig kost er godt, men ikke alt for meget fiber. Så hvis du giver ham fuldkornspasta, fuldkornsris, fuldkornsbrød osv. så prøv at variere med de lysere typer, så han ikke spiser alt for groft og fiberrigt...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Du skriver, at han især har haft problemer efter en sygdomsperiode med diarré. Måske vil han have glæde af lidt mælkesyrebakterier, som kan stabilisere hans mave lidt - f.eks. Semper dråber eller lignende. Jeg synes dog, du skal tale med lægen igen, før du begynder at give ham en masse forskelligt. Det er vigtigt at lægge en plan sammen med lægen, så I sammen finder ud af, hvad der virker, og hvad der ikke gør :)

Det er ikke rart at være bekymret og føle, at man ikke bliver taget alvorligt. Men det er vigtigt, at du samarbejder med lægen her - og det er vigtigt, at lægen lytter til dig. Derfor er du nødt til at kontakte jeres læge igen, så din lille dreng kan få den hjælp, som han har behov for :)

Rigtig meget held og lykke og stort knus med på vejen!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce