Brev:
Putteritual ved lur
Hej Helen,
Efter din anbefaling har jeg forsøgt at indføre et ritual både ved nat og ved lur. Mit spørgsmål drejer sig omkring hvad jeg skal gøre i forhold til min søns lur i barnevogn.
Min søn sover tit kun 30-45 minutter adgangen (også selvom vi har været til baby motorik og han er godt træt). Til gengæld sover han (7-9-13) godt om natten, typisk fra kl. 22-08, kun afbrudt af amning hvor ham typisk halvsover.
Ritualet til lur ser sådan ud:
Når jeg kan se han begynder at være træt (efter at have været vågen i 1,5-2,5 time) går jeg ud og ligger ham i hans barnevognsdragt inkl. hue og vanter, derefter går jeg ind og ammer ham, når han bliver lagt i vognen får han en nusseklud op til hovedet (jeg bruger en i barnevognen til lur og en anden i sengen til nat) derefter kommer han ud.
Når jeg ammer ham falder han tit i søvn og vågner ikke når jeg ligger ham i liften - som jeg forstår på din bog ville det være optimalt, hvis jeg kunne ligge ham mens han er ved at falde i ...
... søvn. Jeg har bare indtryk af at han ikke har spist nok på det tidspunk.
Skal jeg putte ham lidt før for at sikre at han får mad nok og samtidig er vågen når han bliver lagt? Hvis ja, hvordan ved jeg så hvornår det er tid - det svinger jo meget hvor længe han kan holde sig vågen.
Han har tidligere sovet 3 timer i barnevognen, men sover nu kun korte lure. Når han vågner er det desværre tit i direkte skrig/gråd, jeg forsøger at gå/vugge ham til at sove videre, men mange dage virker han meget vågen når jeg kommer ud - så tager jeg ham op, men er det "forkert"? Jeg mener har han brug for en længere lur? Nogle dage har jeg held med at amme ham i søvn igen når han kommer ind, men jeg synes ikke det er holdbart at han skal ind hver 30. minut...
I mit sidste brev opfordrede du mig til at ligge det lidt væk at jeg er bekymret for at give ham dårlige putte/sove vaner, det forsøger jeg også. Men hvornår skal man begynde at være opmærksom på dette?
Med venlig hilsen
Kristina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.